My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Το ΚΚΕ για την ομιλία Βορίδη

Με αντικείμενο την ομιλία του Μ. Βορίδη στο Κιλκίς, η ΤΕ του ΚΚΕ προέβη στο ακόλουθο σχόλιο:

“Ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης, όσο και αν προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά, που βρέθηκε και αυτός στο Κιλκίς πριν λίγες μέρες, στην ουσία επιβεβαίωσε τη στρατηγική σύμπλευση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Η κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση έγινε από τη σκοπιά ότι η ΝΔ είναι πιο ικανή στην προώθηση των σχεδιασμών της αστικής τάξης στην περιοχή, πιο ικανή να φέρει επενδύσεις και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Δεν απάντησε, όμως, πώς γίνεται στο Κιλκίς με τα δεκάδες εκατομμύρια κέρδη των βιομηχανιών κάθε χρόνο, οι μισθοί να παραμένουν καθηλωμένοι και η κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων να μειώνεται, την ώρα που η εντατικοποίηση της εργασίας και τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται όπως και η εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς.

Στην ίδια ρότα, ενώ άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν είπε ούτε αυτός κουβέντα για τον αμερικανοΝΑΤΟϊκό χαρακτήρα της συμφωνίας και για τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που προωθούνται στην περιοχή εμπλέκοντας τους λαούς των Βαλκανίων σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Γι’ αυτό και αναφερόμενος στο προσφυγικό, όπως και στο ζήτημα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου δεν αναφέρθηκε στο ρόλο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, των βασικών υπεύθυνων γι’ αυτές τις εξελίξεις.

Ο κ. Βορίδης λησμονεί ότι η πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων χρόνων, συνέχεια της πολιτικής των τριών μνημονίων που ψήφισε τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πολιτική της ΕΕ που τόσο εξυμνεί ο ίδιος και το κόμμα του. Αυτή η πολιτική οδηγεί στη φτώχεια τους εργαζόμενους, στην ανεργία τη νεολαία, στο ξεκλήρισμα τους φτωχούς αγρότες και στο λουκέτο τους μικρούς επαγγελματίες.

Το πραγματικό δίλημμα για το λαό, μπροστά σε όλες τις εκλογές και στις ευρωεκλογές, είναι αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για να ανοίξει επιτέλους ο δικός μας δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αυτός ο δρόμος, που προτείνει το ΚΚΕ, υπήρξε και τον έζησε η ανθρωπότητα στα κράτη που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός τον 20ο αιώνα, όσο και αν τον ξορκίζει ο κ. Βορίδης και η ΝΔ. Ήταν ο άλλος δρόμος ανάπτυξης όπου δεν υπήρχε ανεργία, υπήρχε δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια και παιδεία για όλο το λαό, υπήρχε ελεύθερη πρόσβαση στις μεταφορές, την επικοινωνία, τη χρήση της ενέργειας, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις διακοπές και την ψυχαγωγία.

Αυτό το δρόμο μπορεί να ακολουθήσει και ο ελληνικός λαός, από πολύ καλύτερη βάση σήμερα, αρκεί να σηκώσει το ανάστημά του, να εμπιστευτεί τη δύναμή του, γυρίζοντας την πλάτη σ’ όσους του λένε ότι ρεαλιστικό και εφικτό είναι να ζει με ψίχουλα, και να στηρίξει το ΚΚΕ παντού.”

Σχολιάστε