My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Το Κιλκίς κι ο Θ. Ορφανίδης

Karagiannidis-giannisΤου Γιάννη Καραγιαννίδη (ΚΙΛΚΙΣ24)

——————————————————————————————————————————————————–Έναν μήνα πριν την 100στή επέτειο της Μάχης του Κιλκίς φρονούμε ότι είναι απαραίτητη μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η απαράδεκτη απόφαση του Δήμου Κιλκίς ν` ακυρώσει την κορυφαία συναυλία των εκδηλώσεων με τον Κιλκισιώτη μαέστρο Θόδωρο Ορφανίδη και την διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.

Το θέμα συγκίνησε τα μέγιστα τους Κιλκισιώτες, με την απόφαση του δήμου να προκαλεί πλείστες αντιδράσεις για το έωλο “σκεπτικό” της. Θυμίζουμε ότι ως αιτία ματαίωσης της συναυλίας προβλήθηκε το γεγονός ότι η οικονομική συναλλαγή θα `πρεπε να γίνει με την εταιρεία του κ. Ορφανίδη, η οποία εμφανίζει ως έδρα της την Βουλγαρία.

Πρόκειται, ασφαλώς, για προσχηματική και με λαϊκίστικα χαρακτηριστικά δικαιολογία, που δεν αντέχει σε καμιά σοβαρή κριτική. Να υποθέσουμε ότι το “μουλάρωμα” των υπευθύνων του δήμου ξεκινά από οικονομικούς λόγους (θα πληρωθούν φόροι στο βουλγαρικό κράτος, άρα θα χαθούν χρήματα για το ελληνικό); Αν ναι, πολύ θα το θέλαμε να μας πουν οι φωστήρες του δήμου μας πόσα χρήματα υπολόγισαν ότι θα χάσει η ελληνική οικονομία, κι αν η μη απώλειά τους θα μας απαλλάξει απ` τα μνημόνια!

Όμως εδώ διαπιστώνεται και μια τεράστια υποκρισία:  Αδιαφορούμε για το αίτιο που γέννησε το φαινόμενο ν` αναγκάζονται ελληνικές εταιρίες να δηλώνουν ως έδρα τους τη γειτονική Βουλγαρία ή να μετακομίζουν εκεί βιομηχανικές μονάδες και βιοτεχνίες, και μένουμε απλώς στο αιτιατό. Θα ρωτήσει κανείς, “μπορούσε να κάνει κάτι ο δήμος Κιλκίς για τις αιτίες του φαινομένου;” Η απάντηση είναι απλή: Να τις αποτρέψει όχι, να τις πάρει όμως υπόψη του ναι. Και δυστυχώς ο δήμος τις έγραψε εις τα ενδότερα των παλαιοτέρων κάδων απορριμμάτων του!

Να υποθέσουμε, πάλι, ότι το “όχι” σε μια εξόχως ποιοτική μουσική εκδήλωση, που το σοβαρό του χαρακτήρα της ταιριάζει γάντι με το γιορτασμό της εκατονταετίας, οφείλεται σε επίδειξη πατριωτισμού (όχι συναλλαγή με “βουλγάρικη” εταιρεία στην 100στή επέτειο του ελληνοβουλγαρικού πολέμου); Ε, αυτό θα ξεπερνούσε κάθε όριο ευτελούς λαϊκισμού, ανάλογου αυτού του “αυριανισμού”, που ζήσαμε πριν 20 και βάλε χρόνια! Ένα μονάχα να θυμίσουμε εδώ: Την εμφάνιση παλαιότερα σε ανάλογη εκδήλωση για την 21η Ιουνίου, βουλγάρικου μουσικού σχήματος, που συμμετείχε έτσι στο γιορτασμό για τη νίκη μας ενάντια στη Βουλγαρία!

 Πιστεύοντας ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να διορθώσουμε μια παράλογη απόφαση, η πρότασή μας είναι να υπάρξουν νέες επαφές με τον εκλεκτό συμπατριώτη μας και τη σύζυγό του, έτσι ώστε η συναυλία τους στον γενέθλιο τόπο του μαέστρου τελικά να πραγματοποιηθεί. Το οφείλουμε ως τοπική κοινωνία στον εαυτό μας. Αυτή η ευθεία προσβολή στο πρόσωπο του Θόδωρου Ορφανίδη, δεν μας περιποιεί τιμή και πρέπει να εκλείψει.

 

Σχόλια
2 Σχόλια to “Το Κιλκίς κι ο Θ. Ορφανίδης”
  1. Ο/Η Kilkis λέει:

    Σωστός… βλέπω σε επηρεάζω!

  2. Ο/Η sittingbull λέει:

    Το αφεντικό τους antonisamaras παρακαλάει ολόκληρο τον κόσμο να έρθει στην Ελλάδα γιατί ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ κι αυτοί στο δήμο θίχτηκαν απο ένα καλλιτέχνη γιατί έχει
    έδρα την Βουλγαρία ! Ας τους θυμίσει κάποιος επίσης ότι δεν είμαστε με την Βουλγαρία ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση.

Σχολιάστε