My Twitter Feed

3 Μαρτίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Προτάσεις ενίσχυσης παραγωγών -

Πέμπτη, 3 Μαρτίου, 2022

15 εκ. το χιόνι στα Κρούσια -

Τρίτη, 1 Μαρτίου, 2022

Ανθρωπιστική βοήθεια από ΕΕΣ -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Το Κιλκίς αποχαιρετά τον Γιόσκα Παυλίδη -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Αποχιονισμοί σε Πάικο – Κρούσια -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στον πόλεμο -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Πανδημία: Παράθυρα αισιοδοξίας -

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, 2022

Πάει για επιχειρηματίας της χρονιάς -

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, 2022

Το Κιλκίς αποχαιρετά τον Γιόσκα Παυλίδη

Συλλυπητήρια από Ειρ. Αγαθοπούλου, Δ. Κυριακίδη, Α. Βεργίδη, Δ. Τερζίδη και ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Αποχαιρετισμός από τον Χρ. Σπίγκο.

Μια ακόμα απώλεια βιώνει σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου η τοπική μας κοινωνία, καθώς η θλιβερή είδηση του χαμού του Ιωσήφ (Γιόσκα) Παυλίδη σκόρπισε αισθήματα βαθύτατης θλίψης και πένθους.

Ο εκλιπών, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, είχε υπηρετήσει τον γενέθλιο τόπο από πολλά μετερίζια, μεταξύ των οποίων η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Πολιτισμός, ενώ παράλληλα είχε να επιδείξει και έντονη πολιτική δράση στο χώρο της αριστεράς.

Συγκεκριμένα, διετέλεσε επί σειρά ετών γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απ` αυτήν τη θέση είχε υποδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα στη πρώτη του επίσκεψη στο Κιλκίς ως νεοεκλεγμένο τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τιμή σε έναν Μεγάλο

Το ΚΙΛΚΙΣ24 αναδημοσιεύει στη μνήμη του αγαπητού σε όλους τους Κιλκισιώτες, Γιόσκα, το αποχαιρετιστήριο κείμενο που ο σύντροφός του εν ζωή  Χρήστος Σπίγκος, ανάρτησε πριν λίγο στο facebook με τίτλο “Τιμή σε έναν Μεγάλο”:

Ο αναπόδραστος κύκλος της ζωής μας επιφυλάσσει τη χαρά και τη θλίψη σε ανύποπτους χρόνους.

Η απώλεια όμως του αδελφικού φίλου δεν συνηθίζεται και δεν ξεχνιέται.

Η Αριστερά αποχαιρετά έναν μεγάλο ιδεολόγο, έναν ακάματο αγωνιστή, έναν χρήσιμο άνθρωπο.

Με τη δύναμη των ιδεών της Ανανεωτικής Αριστεράς και γνώμονα το καθήκον προς τον διπλανό δίδασκε ήθος και ανιδιοτέλεια σε όλους εμάς, που είχαμε την ευκαιρία να πορευτούμε δίπλα του στον δύσβατο δρόμο της κοινωνικής προσφοράς.

Από το ΚΚΕες και την ΕΑΡ στα χρόνια της νιότης του, μέχρι τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τη ΔΗΜΑΡ στο τέλος, μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στην προσφορά και στον αγώνα για το δίκιο του διπλανού

Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε ως Πρόεδρος της Κοινότητας Μεγάλης Βρύσης, είτε ως Αντιδήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο του Κιλκίς.

Μια πορεία ζωής με αμέτρητες εμπειρίες, περισσότερες πίκρες και λιγότερες χαρές.

Η μοίρα, όσο απλόχερα του επιφύλαξε την εν ζωή γενική αποδοχή, εξαιτίας της οικογενειακής και επαγγελματική του επιτυχίας, άλλο τόσο υπήρξε άδικη, στερώντας από την πατρική αγκαλιά του την εφηβική ανάσα του αδικοχαμένου του Πάνου.

Παρά τα όσα πλήγματα, που δέχθηκε από ακούσια ή εκούσια ανθρώπινη δραστηριότητα, κατάφερε μέχρι το τέλος να μη χαμηλώσει το βλέμμα και με το ζεστό του χαμόγελο να δίνει σε όλους κουράγιο από το δικό του υστέρημα.

Αγαπημένε μου Φίλε και Σύντροφε

Ο διαλύτης χρόνος είναι ανήμπορος να σβήσει από τη μνήμη μου το μάθημα ζωής που για πολλά χρόνια άκουγα από τα χείλη σου.

Θα θυμάμαι για πάντα τα όσα μου έλεγες, όταν η αδικία σκίαζε το δίκιο, και ο θυμός ξεστράτιζε τη λογική.

Θα θυμάμαι για πάντα, όταν η δυσκολία της καθημερινότητας υποχωρούσε πάντα από τη πραότητα του χαρακτήρα σου, το αδιαπραγμάτευτο ήθος, και τη δύναμη της γνώσης σου.

Και τώρα, που συντετριμμένος σε αποχαιρετώ, κρατώ πολύτιμο φυλαχτό τη ζεστή ματιά σου για να μου δείχνει το δίκαιο και το ορθό.

Αιωνία σου η μνήμη αδελφικέ μου φίλε, αλησμόνητε Γιόσκα Παυλίδη.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Από τη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ειρήνη Αγαθοπούλου:

Η Αριστερά του Κιλκίς σήμερα έχασε έναν από τους για πολλά χρόνια πρωταγωνιστές της.

Από παιδί θυμάμαι τον σ. Γιόσκα Παυλίδη να αγωνίζεται για τις αξίες και τα προτάγματα της Αριστεράς, με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση.

Συνεχίζουμε στα χνάρια σου, σύντροφε.

Καλή αντάμωση με τον αγαπημένο σου Πάνο.

Συλλυπητήρια θερμά Βίκυ και Μάγδα..

Από τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη:

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον αδόκητο θάνατο του Ιωσήφ (Γιόσκα) Παυλίδη, ενός ανθρώπου που συνέδεσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του με την Αυτοδιοίκηση και την πολιτική, με ενεργό δράση στο Συνασπισμό της Αριστεράς, όπου ήταν Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς, υποψήφιος βουλευτής και εσχάτως στη ΔΗΜΑΡ.

Ο εκλιπών υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση ως Κοινοτάρχης στην Κοινότητα Μεγάλης Βρύσης από όπου και καταγόταν, ως δημοτικός σύμβουλος στη συνέχεια στο Δήμο Κιλκίς ενώ διετέλεσε και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

Διακρινόταν για τη διάθεση προσφοράς, την αλληλεγγύη του προς τους αδυνάτους και τον μετριοπαθή του λόγο.

Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Από τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το θάνατο του Ιωσήφ (Γιόσκα) Παυλίδη, ενός ανθρώπου με δυναμική παρουσία και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Ο εκλιπών υπήρξε φάρος λογικής, υπόδειγμα αλληλεγγύης. Στη διάρκεια της θητείας του ως Κοινοτάρχης Μεγάλης Βρύσης και ως αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλκίς πορεύτηκε – όπως και σε όλη τη ζωή του – με ακούραστη διάθεση για εργασία και κοινωνική προσφορά.

Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Από τον πρώην δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Τερζίδη:

Πρόσφατα αποχαιρετήσαμε συντετριμμένοι τον Γιόσκα Παυλίδη, κορυφαίο στέλεχος της Δημοτικής μας Αρχής στο διάστημα 1999-2010.

Επρόκειτο για έναν εξαίρετο άνθρωπο με σπάνιο ήθος και εξαιρετικές ικανότητες, που τον βοήθησαν να ανταπεξέλθει με απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις όλων των θέσεων ευθύνης που ανέλαβε στο πλαίσιο της λειτουργίας του Καποδιστριακού Δήμου Κιλκίς.

Ως επικεφαλής της παράταξης «Κιλκίς Ισχυρός Δήμος» απευθύνω το ύστατο χαίρε στον φίλο, τον συνάδελφο και τον αυτοδιοικητικό συναγωνιστή Γιόσκα Παυλίδη με τη βεβαιότητα, ότι η επιτυχημένη του πορεία σε κάθε του δραστηριότητα θα αποτελεί παράδειγμα για τους νεότερους και ελπιδοφόρα ανάμνηση σε όλους εμάς, που είχαμε την τύχη να μοιραστούμε αγωνίες και προσδοκίες με τον κάθε συνδημότη μας στην αυγή του 21ου αιώνα.

Αιωνία σου η μνήμη σεβαστέ μας συνάδελφε.

Από τη ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σήμερα έφυγε από την ζωή ένας σύντροφος που από τα φοιτητικά του ακόμη χρόνια μπήκε στον αγώνα της ζωής για να επιβιώσει, για να σπουδάσει, και να δρομολογήσει την οικογενειακή και επαγγελματική του σταδιοδρομία. Ταυτόχρονα από τα χρόνια της δικτατορίας εντάχθηκε στις φοιτητικές οργανώσεις στο Βερολίνο παλεύοντας κατά του δικτατορικού καθεστώτος, για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Με την επάνοδο του στην Ελλάδα συνέχισε την πολιτική του δράση μέσα από τις τάξεις της ανανεωτικής αριστεράς και του Συνασπισμού, του οποίου για ένα διάστημα διετέλεσε ως Γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς.

Έφυγε ένας σύντροφος καλοσυνάτος, ένας άνθρωπος της αριστεράς, ένας άνθρωπος που πάλεψε για την δημοκρατία, ένας άνθρωπος των κινημάτων και της Ειρήνης, ένας άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς τιμά και ταυτόχρονα αποχαιρετά τον Σύντροφό Γιοσκα αναπολώντας όλα όσα ζήσαμε μαζί στην μικρή κοινωνία του Κιλκίς.

Φωτό: eidiseis.gr

Σχολιάστε