My Twitter Feed

12 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΕΛΜΕ: Κι άλλες παραιτήσεις αιρετών -

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, 2021

Έξι νέοι γιατροί στα Νοσοκομεία μας -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Τ. Κεσίδης: Και πάλι συντονιστής -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα κόντρα για το προσφυγικό -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος! -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Ηχηρή παραίτηση αιρετών ΔΑΚΕ -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρότες κομμένοι από ενισχύσεις -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς στη Ρήγα

Στα πλαίσια της συμμετοχής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + με τίτλο “Together Better – Join Us”, από τις 10 έως τις 17 Απριλίου του 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των εκπαιδευτικών Τεχλικίδου Ελένης και Χαλέμη Χρύσας στη Ρήγα της Λετονίας.

eeeek-001Στην συγκεκριμένη επίσκεψη το θέμα ήταν η ανάπτυξη μεθόδων για την αναγνώριση των ταλέντων των μαθητών μέσα από καινοτόμες δράσεις και καλές πρακτικές.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των εκπαιδευτικών στη Λετονία πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολείο κωφών, όπου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των αντιπροσώπων εκπαιδευτικών των εταίρων χωρών στο Erasmus+.

Η επίσκεψη αυτή συνοδεύτηκε από θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, ακολούθησε επίσκεψη σε σχολείο νοσοκομειακού τύπου στην πόλη Cesu (rehabilitation school), για άτομα με ειδικές ανάγκες, το οποίο λειτουργεί με εξειδικευμένο προσωπικό για μαθητές με προβλήματα άσθματος, σε κρατικό σχολείο επαγγελματικής εκπαίδευσης στην περιοχή της Βαλτικής θάλασσας Jurmada (Social state vocational school and college) και σε σχολείο στη Ρίγα, (Riga Special Boarding School No 1), με μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία.

Όλα τα παραπάνω σχολεία διαθέτουν υποδομές που προάγουν και ενισχύουν την αυτόνομη διαβίωση καθώς και την επαγγελματική κατάρτιση των ΑΜΕΑ, ενώ σε όλα υπάρχει η δυνατότητα διαμονής και σίτισης.

Σχολιάστε