My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς στη Πολωνία

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εράσμους+/ΚΑ2 με τίτλο «Together Better – Join Us», το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς των εταίρων χωρών και μαθητές/τριες, στο Sieradz της Πολωνίας, από τις 23 έως τις 27 Απριλίου 2017.

Το κύριο θέμα της διεθνούς συνάντησης ήταν η παρουσίαση και η ανταλλαγή απόψεων και εκπαιδευτικών μεθόδων στη «Μη Λεκτική Επικοινωνία». Μέσα σε έναν πλουραλισμό μεθόδων και διδακτικών προσεγγίσεων η ελληνική εκπροσώπηση του σχολείου από τη διευθύντρια κ. Ελένη Τεχλικίδου και την εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής κ. Αθανασία Κεραμίδα, παρουσίασε και ενημερώθηκε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο παράλληλα ανέδειξε τον πλούτο της εκπαίδευσης και την προστιθέμενη αξία των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εράσμους+/ΚΑ2 στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Μέσα από τις επισκέψεις στις σχολικές μονάδες της πόλης που μας φιλοξένησε, των παρακείμενων περιοχών και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, γνωρίσαμε την πολιτιστική τους κληρονομιά, τη συνεισφορά τους στην παγκόσμια κουλτούρα με τις εξέχουσες παγκόσμιες προσωπικότητες που γεννήθηκαν στην Πολωνία, με χαρακτηριστικότερες στο χώρο των επιστημών την Μαρία Κιουρί, τον Νικόλαο Κοπέρνικο, στο χώρο της μουσικής με το διάσημο Φρεντερίκ Σοπέν αλλά και της λογοτεχνίας τον Χένρικ Σιενκίεβιτς.

Αποτιμώντας την εκπαιδευτική επίσκεψη, αποτέλεσε κοινή πεποίθηση για όλες τις εταίρες χώρες, ότι η ανταλλαγή των απόψεων, θα ενδυναμώσει τις δεξιότητες των συμμετεχόντων, την προώθηση των καλών πρακτικών, για την αποτελεσματικότερη μαθησιακή διαδικασία, μέσα από την εκπαιδευτική και πολιτισμική αλληλεπίδραση, όλων των παρευρισκόμενων εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών.

Μεταφέροντας στις αποσκευές μας όλες τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν, ευχαριστούμε τη συντονίστρια χώρα, τόσο για την εξαιρετική διοργάνωση και τη φιλοξενία, όσο και για την πολυεπίπεδη μεταλαμπάδευση γνώσεων.

Σχολιάστε