My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Το Ειδικό Σχολείο στο Μουσείο

Η νεοσύστατη Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς από την ίδρυσή της στα τέλη του προηγούμενου έτους έχει θέσει ως μείζονα στόχο της να καταστήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς δυναμικό κύτταρο πολιτισμού και παιδείας για όλους τους δημότες και ευρύτερα τους κατοίκους της Π.Ε. Κιλκίς.

arxaiologiko-mouseio-kilkisΣτο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας επεξεργάστηκε και διοργανώνει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ξεχωριστά παιδιά με ειδικές ικανότητες. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Πρόκειται για δράση βιωματικού χαρακτήρα με θέμα «Στο αρχαίο σπίτι: στρώνουμε τραπέζι, παίζουμε παιχνίδια». Η δραστηριότητα θα διεξαχθεί σε αίθουσα του Μουσείου αφιερωμένη στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού, θα έχει διάρκεια μίας περίπου ώρας και σ’ αυτήν θα συμμετέχουν μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Τα παιδιά, τα οποία για πρώτη φορά θα επισκεφθούν το Μουσείο, θα εμπλακούν, με την καθοδήγηση των αρχαιολόγων της Εφορείας κ. κ. Μαρία Φαρμάκη και Νίκο Παζαρά, σε μια διαδραστική εμπειρία γνωριμίας με τον υλικό πολιτισμό της αρχαιότητας, μέσω εικονιστικών καρτών αντιπαραβολής σύγχρονων και αρχαίων εργαλείων και σκευών.  Επιπρόσθετα θα ζωγραφίσουν για την καθημερινή ζωή στην αρχαία πόλη και θα δημιουργήσουν με καλλιτεχνικό πηλό χρηστικά αντικείμενα εμπνευσμένα από τα εκθέματα του Μουσείου.

Η Υπηρεσία μας με τη δράση αυτή αποσκοπεί να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στην ανάδειξη του δημόσιου μουσείου ως θεσμού κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα εγκαινιάζει την υλικοτεχνική υποδομή την οποία επέλεξε να προμηθευτεί κατά προτεραιότητα, παρά την ισχνή χρηματοδότησή της, για την εν γένει εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς.

Δελτίο τύπου από Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

Σχολιάστε