My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Το Α` Δημοτικό Κιλκίς στη Βουλή

a-dimotiko-kilkis3Στις 18,19 και 20 Μαΐου η ΣΤ΄τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς επισκέφθηκε την Αθήνα στα πλαίσια της τριήμερης διδακτικής επίσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων. Τους μαθητές συνόδεψαν οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Γιάγκου Αγγελική, Καρακίδου Δήμητρα, Κοντίδου Φιλιώ και η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Δουλκερίδου Παρθένα ως αρχηγός της εκδρομής.

Μαθητές και γονείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πρώτη μέρα (Σάββατο 18/05) το Μουσείο Γουλανδρή «Φυσικής Ιστορίας» και «Γαία» στην Κηφισιά και στη συνέχεια να ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου υπήρχε πλήθος κόσμου μια και ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

a-dimotiko-kilkis1Τη δεύτερη ημέρα (19/05) αρχικά ξεναγήθηκαν στο βράχο της Ακρόπολης, στη συνέχεια επισκέφθηκαν το κτήριο της Παλαιάς Βουλής, το οποίο λειτουργεί ως Ιστορικό- Εθνικό Μουσείο και τέλος το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Περιηγήθηκαν στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στο Θησείο, στου Ψειρή και το βράδυ μικροί και μεγάλοι ψυχαγωγήθηκαν στο Allou Fun Park. Η τρίτη μέρα (20/05) ξεκίνησε με μια περιήγηση στον Εθνικό Κήπο, στο Ζάππειο Μέγαρο, επίσκεψη στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο (Ολυμπιακό) και ξενάγηση με τη βοήθεια τεχνολογικών μέσων.

Στη συνέχεια επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτική ταινία και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, ξεναγήθηκαν στην έκθεση που παρουσιάζεται στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου με τίτλο «Χαρίλαος Τρικούπης: Έκθεση ιστορικών κειμηλίων της οικογένειας Τρικούπη», καθώς και επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας.

a-dimotiko-kilkis2Τέλος οι μαθητές παρακολούθησαν την αλλαγή Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και πήραν το δρόμο της επιστροφής. Στο τριήμερο αυτό ταξίδι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και να νιώσουν περήφανοι για τους προγόνους τους, να δουν ιστορικά κειμήλια και εκθέσεις και να θυμηθούν την πρόσφατη ιστορία του τόπου, να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα περιβαλλοντικά και αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος, αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρίες μοναδικές.

Η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Δουλκερίδου Παρθένα συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άψογη συμπεριφορά τους, το ενδιαφέρον και τη διάθεση για μάθηση που επέδειξαν. Τους εκπαιδευτικούς για την άρτια οργάνωση της διδακτικής επίσκεψης. Τους γονείς για τη συνεργασία, την ευγένεια και τη συνέπειά τους. Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την κάλυψη μέρους του κόστους μεταφοράς των μαθητών.

Σχολιάστε