My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Του Έλληνος ο βραχίονας

Του Παντελή Μπουκάλα.


«Το δικό μας βλέμμα», είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, «δεν είναι στραμμένο στους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά στην κοινωνία, στον κοινό μας εχθρό».

Επειδή ωστόσο ο άνθρωπος παραμένει ον φιλοπερίεργο, δεν μπορεί παρά να ξεκλέβει μια-δυο ματιές ημερησίως για να δει στα γρήγορα τις δημοσκοπήσεις. Αλλωστε, μισή ανάσα πριν πει ο κ. Μητσοτάκης αυτά τα μετριοπαθώς αυτοϋμνητικά για τη στοχοπροσήλωση της κυβέρνησής του, πληροφόρησε τον κ. Τσίπρα ότι η αντιπολιτευτική φόρμουλα του ΣΥΡΙΖΑ «δυστυχώς, δεν δουλεύει ούτε για τα δημοσκοπικά ποσοστά του».

Ας μην πάρουμε τοις μετρητοίς το «δυστυχώς», ερμηνεύοντάς το σαν τεκμήριο πρωθυπουργικού κρυφοφιλοσυριζαϊσμού. Ας μείνουμε στην αθέλητη αποκάλυψη ότι το κυβερνητικό βλέμμα είναι μεν «στραμμένο στην κοινωνία», λοξοκοιτάζει όμως και προς τις προφητείες του Αγίου Γκαλοπίου, για να μαθαίνει πρωτίστως τι συμβαίνει με την ψαλίδα. Το συνηθίζουν, άλλωστε, οι κυβερνώντες να θεμελιώνουν την υπεροψία τους στα επισφαλή γκάλοπ. Μάλλον πιστεύουν πως η «φωνή λαού» ακούγεται μόνο σε αυτά. Οχι σε συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες συνδικάτων κτλ.

Στα γκάλοπ των ημερών, τα ευρήματα των οποίων αμφισβητούν την κυβερνητική μυθοπλασία που επιγράφεται «Ολα πάνε καλά, γιατί τα κάνουμε όλα καλά», πολύ μεγαλύτερη σημασία από τις αυξομειώσεις των κομματικών ποσοστών έχει το υψηλό ποσοστό της φατρίας των αντιεμβολιαστών. Τρεις στους δέκα στη σφυγμομέτρηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, τέσσερις στους δέκα στην έρευνα της MRB για το Star λένε όχι ή μάλλον όχι στο εμβόλιο. Το λένε με φόβο, επειδή είναι λειψά ή λαθεμένα ενημερωμένοι; Επειδή τα ξεπατικωμένα διαγράμματα του κ. Κικίλια δεν τους έπεισαν; Επειδή πιστεύουν ότι η κυβερνητική εμβολιομελλοντολογία αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ροζ ομίχλης πάνω από την τωρινή μαύρη πραγματικότητα; Το λένε με περηφάνια, επειδή γεννήθηκαν αρνητές των πάντων, βέβαιοι ότι του Ελληνος ο βραχίονας βατσίνα δεν υπομένει; Επειδή τους προβληματίζουν οι αποκαλύψεις για το εμβόλιο της Οξφόρδης; Επειδή τρέμουν τα διαβόητα τσιπάκια του Γκέιτς ή δελεάζονται από τα κουτοπόνηρα παιχνίδια του τυχοδιώκτη κ. Βελόπουλου;

Πολλά ρυάκια σμίγουν σ’ ένα απειλητικό ποτάμι. Και απαιτείται φράγμα. Ενημέρωση – ενημέρωση – ενημέρωση. Αλήθεια, γιατί στο δεύτερο κύμα δεν βλέπουμε ούτε ένα εξηγητικό ή παραινετικό φιλμάκι στην τηλεόραση ή στο Διαδίκτυο; Είναι μια έμμεση ομολογία ότι η «λίστα Πέτσα» του πρώτου κύματος παραήταν ανταμειπτικά πειραγμένη;

Άρθρο στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχολιάστε