My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Τους κράζουν και οι δικοί τους

Του Τάσου Τσακίρογλου.


Ακόμα και τα φιλικά στην κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης προειδοποιούν τον πρωθυπουργό ότι η συνεχιζόμενη κάλυψη στον Αντώνη Διαματάρη μπορεί να σημαίνει απώλεια του «πλεονεκτήματος της αξιοκρατίας».

Ο Φιλελεύθερος, στο σημερινό κύριο άρθρο του, με αφορμή τους διορισμούς διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και την υπόθεση Διαματάρη, λέει στον Κ. Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την πολυτέλεια να μαζεύει σκιές χωρίς να τις διώχνει από πάνω της. Οι πολίτες έχουν επενδύσει πολλά στο διαφορετικό ύφος άσκησης της εξουσίας και στη συνέπεια λόγων και έργων…Η σημερινή κυβέρνηση δεν πρέπει με τίποτα να θυμίσει την προηγούμενη».

Η Καθημερινή από την πλευρά της μέσα από τη στήλη «Μάσκες»καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον κ. Διαμάταρη. «Είναι καλύτερο για έναν πρωθυπουργό να τον ρωτούν γιατί έφαγε έναν υπουργό, παρά να τον ρωτούν γιατί τον κρατάει». Σε άλλο σημείο υπογραμμίζει: «Πρόκειται για έναν υπολογισμό που βασίζεται στην βραχεία μνήμη. Η κυβέρνηση έχει παρελθόν. Από τις διοικήσεις των ΕΛΠΕ και της ΕΥΠ μέχρι τις διοικήσεις των νοσοκομείων και το τάχα αλληγορικό βιογραφικό του εκδότη του Εθνικού Κήρυκα έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται ένα παθητικό ικανό να υποσκάψει μια από τις κεντρικές εξαγγελίες της ΝΔ περί αξιοκρατίας και ανάδειξης της αριστείας».

Η επιχείρηση διάσωσης της σοβαρότητας της κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά απ’ ότι φαίνεται τα γραμμάτια του πρωθυπουργού στους «δικούς» του ανθρώπους φαίνεται ότι είναι πιο ισχυρά. Ακόμα και εάν αυτά μετατρέπουν την όποια αξιοπιστία σε ένα πουκάμισο αδειανό.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε