My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τοποθέτηση για θέματα Υγείας

Σημεία τοποθέτησης Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή ν. Κιλκίς, στο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας για την δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπ. Υγείας:

  • Οι επιδημιολογικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη δείχνουν ότι το σύστημα υγείας, εργαζόμενοι και δομές, θα δεχθούν μεγάλες πιέσεις. Είναι σημαντικό να γίνουν αποδεκτές οι τροπολογίες του Κινήματος Αλλαγήςπρος αναγνώριση της προσφοράς και του έργου των ανθρώπων που προστατεύουν τη δημόσια υγεία. Ειδικότερα προτείνονται:
  • ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά των υγειονομικών, των εργαζόμενων στους Δήμους, των ένστολων,που αγωνίζονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού,
  • χορήγηση μηνιαίου επιδόματος έκτακτων συνθηκών στους ανωτέρω εργαζόμενους για όσο χρόνο κρατήσει η πανδημία και
  • αυτοτελή φορολόγηση των εσόδων από τις εφημερίες του ιατρικού προσωπικού για το 2020 ή και περαιτέρω, εφόσον εξακολουθεί η πανδημία.
  • Είμαστε φυσικά θετικοί στη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση. Βρήκατε όμως την ευκαιρία να φέρετε διάφορες διατάξεις σε ένα νομοσχέδιο που αφορά μία δωρεά.
  • Νομιμοποιείτε τις δαπάνες των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων για τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια και άλλους φορείς, δεχόμενοι a priori την όποια τιμή χρεώνουν. Δεν έχετε κάνει καμία διατίμηση στα τεστ για τον κορωνοϊό, δεν έχετε επιβάλει κανένα έλεγχο στην αγορά.
  • Η ένταξη των 160 κέντρων υγείας στη διαδικασία των τεστ έχει καθυστερήσει, με αποτέλεσμα τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Σκεφτείτε τί κόστος προκύπτει για τους γονείς, που θα χρειαστεί να κάνουν πολλές φορές τεστ στα παιδιά τους που πάνε στο σχολείο.
  • Συστήνετε θέσεις γιατρών για τη στελέχωση των ΜΕΘ, οι οποίες είναι γνωστό ότι απαιτούν εξειδίκευση. Οι μετακινήσεις προσωπικού βοηθούν στην κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών αλλά οι επαρκείς προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικούείναι αυτές που λύνουν το πρόβλημα.
  • Θα πρέπει να μονιμοποιηθούν άμεσα οι επικουρικοί, που είναι έμπειροι γιατροί και χρόνια τώρα καλύπτουν σταθερές ανάγκες του συστήματος υγείας.
  • Στο άρθρο 16, ορίζετε ότι σε αντίθεση με όλες τις άλλες θεραπείες ειδικής αγωγής, οι φυσικοθεραπείες θα αποζημιώνονται στους νέους δικαιούχους μόνο όταν γίνονται από φυσικοθεραπευτές συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.Αυτό συνιστά διάκριση, όχι μόνο ανάμεσα στα είδη θεραπειών και στους επαγγελματίες ειδικής αγωγής αλλά και ανάμεσα σεπαλαιούς και νέους δικαιούχους.Επιπλέον, ταλαιπωρούνται οι ασθενείς με κινητικά προβλήματα και οι φροντιστές τους, κυρίως στην περιφέρεια, που δεν είναι εύκολο να βρουν κοντά τους συμβεβλημένο φυσικοθεραπευτή ειδικής αγωγής, ενώ τους αφαιρείτε με αυτόν τον τρόπο και τη δυνατότητα επιλογής.
  • Όσον αφορά στις διατάξεις για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι θετικές αλλά διαφωνώ με τη δυνατότητα να γίνεται Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής ΑρχήςΙατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και συνταξιούχος Καθηγητής, πράγμα που μάλλον καταδεικνύει κάποιου είδους εξυπηρέτηση από πλευράς σας και βεβαίως προσβάλλει τους εν ενεργεία γιατρούς στην αναπαραγωγή.
  • Θα πρότεινα, επίσης, ο εκάστοτε απερχόμενος Πρόεδρος να είναι μέλος του νέου ΔΣ, ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια και η αξιοποίηση του έργου της προηγούμενης διοίκησης.
  • Οι σύγχρονες ιατρικές και κοινωνικές εξελίξεις και το δημογραφικό πρόβλημα, υπαγορεύουν την επικαιροποίηση του όλου νομοθετικού πλαισίου για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.Ο χρόνος κρυοσυντήρησης του γενετικού υλικού, ειδικά για ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να επεκταθεί. Π.χ. το χρονικό περιθώριο που προβλέπει το νομοσχέδιο δεν καλύπτει γυναίκες που νόσησαν σε νεαρή ηλικία από διάφορες ασθένειες (π.χ. λευχαιμία) αλλά θεραπεύθηκαν σε βάθος χρόνου και επιθυμούν να τεκνοποιήσουν.
  • Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει στο έπακρο τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.
  • Κυρίως, απαιτείται άμεση οργάνωση των δομών και της λειτουργίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.Διαφορετικά, όλες οι διατάξεις για την υγεία θα είναι ελλιπείς και όλες οι ρυθμίσεις αλυσιτελείς.

Σχολιάστε