My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Τοπικοί αστυνόμοι σε Παιονία

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου θα εφαρμοστεί στην Αξιούπολη και στον Ευρωπό.

Συγκεκριμένα, στους δυο οικισμούς θα υπηρετεί από ένας αστυνομικός ανακριτικός υπάλληλος με βαθμό ανθυπαστυνόμου ή αρχιφύλακα, που ονομάζεται τοπικός αστυνόμος.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ, οι τοπικοί αστυνόμοι θα λειτουργούν σε γραφεία εντός των πρώην δημαρχείων Αξιούπολης και Ευρωπού.

Τα λειτουργικά έξοδα όπως και τα αναλώσιμα υλικά θα καλύπτονται από το Δήμο Παιονίας ώστε να αποφευχθεί κάθε οικονομική επιβάρυνση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα εξής:

“Η εφαρμογή του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στον Ευρωπό και την Αξιούπολη, θα συμβάλει στην καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει κυρίως τις μικρές τοπικές κοινωνίες, η δαπάνη καυσίμων για τα ιδιωτικά επιβατικά μέσα μεταφοράς καθώς και η συχνότητα διέλευσης των συνήθων μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία ΚΤΕΛ) η οποία δεν επαρκεί και δεν καλύπτει τις ανάγκες των περιοχών αυτών, καθιστούν δυσχερή την μεταφορά των κατοίκων στο Α.Τ. Γουμένισσας ή Πολυκάστρου ώστε να διεκπεραιωθούν διοικητικές και άλλες διαδικασίες (π.χ. καταγγελίες κλοπών), αρμοδιότητας της ΕΛ.ΑΣ.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρήσαμε επιβεβλημένη την παρουσία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στον Ευρωπό και την Αξιούπολη και ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που ανταποκρίθηκε άμεσα κάνοντας δεκτό το αίτημα μας και ορίζει με απόφαση της ως ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του θεσμού την 25 Σεπτεμβρίου 2017.”

Σχολιάστε