My Twitter Feed

23 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τονικίδης: Χάος στα τελωνεία -

Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης -

Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Ιός: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία -

Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

“Πλήγμα σε τουρισμό – εξαγωγές” -

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Οι αντιεμβολιαστές του 1913 -

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Το 1913 με το βλέμμα των παιδιών -

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Κιλκίς: Μέτρα για το καλοκαίρι -

Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Τονικίδης: Χάος στα τελωνεία

“Το απόλυτο χάος επικρατεί στους μεθοριακούς τελωνειακούς σταθμούς των Ευζώνων και της Δοϊράνης”, τονίζει ο Παύλος Τονικίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κιλκίς «ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ», προσθέτοντας ότι “οι φωνές των φορέων της αγοράς και του τουρισμού ειδικότερα, για μία ακόμη φορά δεν εισακούονται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού”.

Στη δήλωσή του, ο κ. Τονικίδης προσθέτει και τα εξής:

“Το τελωνείο των Ευζώνων λειτουργεί από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 23:00 το βράδυ, το δε τελωνείο της Δοϊράνης παραμένει εντελώς κλειστό για όσους θέλουν να εισέλθουν στην χώρα μας από τα βόρεια σύνορα μας.

Οι ουρές των αυτοκινήτων και των φορτηγών είναι τεράστιες και η αγανάκτηση των επισκεπτών δεν περιγράφεται. Η διαχείριση των ροών των ταξιδιωτών και των οδηγών των βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν εμπορεύματα είναι τραγική και όλο αυτό συμβαίνει παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ολιγάριθμου προσωπικού που υπηρετεί στα σύνορα.

Την εποχή που η χώρα θα έπρεπε να είναι έτοιμη σε όλα για να υποδεχθεί τους τουρίστες από το εξωτερικό, αυτήν ακριβώς την περίοδο η εικόνα των συνόρων μας είναι αποκαρδιωτική. Ουσιαστικά η κυβέρνηση διώχνει τους τουρίστες από τη Βόρειο Ελλάδα και δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο το οποίο δεν θα διορθώνεται στην πορεία. Η τουριστική αγορά στενάζει όντας πληγωμένη από την μακρά περίοδο άρσης της λειτουργίας της και οι προοπτικές διαγράφονται δυσοίωνες.

Και αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή τα τελωνεία μας ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν κι άλλες πύλες εισόδου οι οποίες τώρα είναι ανενεργές, δεν κάνει τίποτα και απλά αφήνει την κατάσταση να βαλτώνει.

Στα διαχρονικά προβλήματα του νομού μας ο οποίος καθώς φαίνεται είναι ξεχασμένος από την πολιτεία με ευθύνη των διαχρονικά διοικούντων, έρχεται να προστεθεί και η εγκατάλειψη της διασυνοριακής περιοχής. Μιας περιοχής που θα μπορούσε να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης για το νομό μας.

Το πεπαλαιωμένο κι επικίνδυνο οδικό δίκτυο, η πλήρης απουσία υλικοτεχνικής υποδομής στην διασυνοριακή περιοχή, η απουσία κάθε κινήτρου για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, έχουν οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμιση.

Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη οι περιοχές που ανθούν είναι εκείνες που βρίσκονται στα σύνορα, εδώ στο νομό Κιλκίς συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η πολιτεία αλλά και η αυτοδιοίκηση δεν έχουν φροντίσει διαχρονικά να συμφωνήσουν σε ένα τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο στη βάση της μεγαλύτερης οδικής εισόδου της χώρας μας, από την οποία διέρχονται κάθε χρόνο εκατομμύρια πολίτες και οχήματα.

Ο νομός Κιλκίς θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την τεράστια αυτή διέλευση μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων και κινήτρων για επενδύσεις σε συγκεκριμένους τομείς ώστε να δημιουργηθεί υπεραξία για την περιοχή και τους κατοίκους.

Αντί αυτού, το μόνο που βλέπουμε είναι παρατημένες υπηρεσίες που βασίζονται μονάχα στο φιλότιμο των εργαζομένων, εγκληματικά επικίνδυνη εθνική οδός και τριτοκοσμική εικόνα με ουρές χιλιομέτρων, που αντί να προσελκύει, διώχνει τους τουρίστες. Και τώρα και διόδια. Για να εισπράττουν χρήματα για ένα άθλιο οδικό δίκτυο.

Καιρός είναι η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει την καταστροφική πολιτική των κλειστών συνόρων. Να ανοίξει άμεσα το τελωνείο Δοϊράνης και να επιτραπεί η 24ωρη λειτουργία του τελωνείου Ευζώνων. Σε λίγο καιρό η κατάσταση θα είναι αφόρητη και ο μαρασμός για μια ακόμη χρονιά του τουρισμού θα είναι γεγονός.”

Σχολιάστε