My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ

Το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ), παρουσίασαν σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

Αναφερόμενος στο ΤΕΒΑ, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι “δημιουργήθηκαν σε κάθε περιφερειακή ενότητα ισχυρές κοινωνικές συμπράξεις, και μαζί με τους εταίρους μας ολοκληρώσαμε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα το Πρόγραμμα για τα δύο προηγούμενα έτη”.

Από τη πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Θωμαΐδης, υπεύθυνος υλοποίησης του έργου, έκανε μία σύντομη παρουσίαση του ΤΕΒΑ για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Κιλκίς με τους δήμο Κιλκίς και Παιονίας.

Στο νομό μας ωφελήθηκαν συνολικά 3.882 πολίτες, με περισσότερους από 175 τόνους τροφίμων και 37 τόνους βασικής υλικής συνδρομής, συνολικού προϋπολογισμού 787 χιλιάδων ευρώ.

Κάθε οικογένεια, έλαβε τρόφιμα, βρεφική τροφή και βασικά είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και είδη οικιακής καθαριότητας, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική οικογενειακού προϋπολογισμού.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο προγραμματισμός αφορά σε ακόμα περισσότερες δράσεις υποστήριξης των οικογενειών, των παιδιών και των ευάλωτων πολιτών, όπως:

  • Ημερίδες από ειδικούς επιστήμονες του κλάδου υγείας.
  • Λειτουργία Τηλεφωνικού Κέντρου για εξειδικευμένες συμβουλές από επιστημονικό προσωπικό.
  • Λειτουργία Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης, ειδικά εξοπλισμένης και στελεχωμένης με ειδικούς επιστήμονες του κλάδου υγείας.
  • Κοινωνικά Φροντιστήρια και Ενισχυτική Διδασκαλία για παιδιά και ενηλίκους.
  • Εκπαιδευτικά Σεμινάρια και Δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκινάει με την παροχή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών. Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, θα υποστηριχθούν 3.312 αδύναμοι πολίτες με 200 τόνους τροφίμων και 58 τόνους βασικής υλικής συνδρομής.

Παράλληλα, με τις δράσεις του ΤΕΒΑ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

  • Εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία 8 «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» και τη λειτουργία των Ανοικτών Κέντρων Ημέρας και των Υπνωτηρίων αστέγων.
  • Χρηματοδότησε 7 δομές «συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων κακοποιημένων γυναικών»,
  • Δημιούργησε 38 Κέντρα Κοινότητας, ένα σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Στήριξε και ενίσχυσε τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία.
  • Υποστήριξε 14.000 γονείς με διάθεση θέσεων για τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και 450 γονείς παιδιών με αναπηρία, με θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας.
  • Ξεκίνησε ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα για τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας, την Παροχή Υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων.
  • Χρηματοδότησε την κατασκευή του κτηρίου για τα παιδιά με σύνδρομο down.
  • Ολοκλήρωσε παρεμβάσεις σε 351 ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης που εξυπηρετούν 4.000 παιδιά με αναπηρία.
  • Υποστήριξε τη «Σχολή Γονέων» και το «Κέντρο Θηλασμού» και τα προγράμματα επανένταξης πρώην κρατουμένων, την εκστρατεία ενημέρωσης για την Υιοθεσία, αλλά και την εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.

 

Σχολιάστε