My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τι ξέρει ο Κουβέλης

odisseas-ioannouΤου Οδυσσέα Ιωάννου

——————————————————————-ΑΡΚΕΤΕΣ εκτιμήσεις, για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, είχαν έντονο -ως είθισται- το άρωμα μιας συνωμοσιολογίας. «Ο Κουβέλης ξέρει τι έρχεται για την Ελλάδα και ήθελε να πηδήξει από το πλοίο της συγκυβέρνησης».

Ακόμη τα ίδια. Ακόμη πιστεύουμε ότι εκείνοι ξέρουν κάτι παραπάνω. Η επαρχιώτικη νοοτροπία μας είναι πολύ ισχυρότερη από εκείνη της συνωμοσιολογίας. Πραγματικά πιστεύει κάποιος πως ο Κουβέλης γνωρίζει κάτι παραπάνω; Κάτι που δεν έχει δει ακόμα το φως της δημοσιότητας; Από πού να το ξέρει; Από τις πολύ βαθιές διεθνείς του διασυνδέσεις; Από τις άκρες του στα κέντρα των αποφάσεων, οικονομικών και πολιτικών; Δεν θέλω φυσικά να υποτιμήσω τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, αλλά ειλικρινά πιστεύω πως δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο από ό,τι όλοι μας. Την τύφλα μας. Ούτε κι εκείνοι που οργανώνουν σχέδια γνωρίζουν την κατάληξη. Σχεδιάζουν, και ό,τι τους κάτσει. Το εύρος των πιθανοτήτων είναι πολύ μεγάλο. Από ψυχάκηδες, που οραματίζονται μια δεύτερη ευκαιρία για την εγκαθίδρυση του φασισμού στην Ευρώπη, μέχρι νοσταλγούς μιας καινούργιας Οκτωβριανής, ή μιας ανθρωποκεντρικής Ευρώπης με μεικτή Οικονομία.

Ουδείς γνωρίζει κάποιο μεγάλο μυστικό. Αυτά είναι αστειότητες. Το μυστικό που θα ήταν ικανό να καταστρέψει τον κόσμο θα μπορούσε να το κρατάει μόνο η NASA, παρακολουθώντας κάποιον κομήτη που έρχεται με ταχύτητα καταπάνω μας. Ολα τα άλλα είναι ζαριές, μπίλιες στην παγκόσμια ρουλέτα της εξουσίας. Ενα κράμα από επιδιώξεις, συμφέροντα, φόβους και ελπίδες. Ομως μας βολεύει να πιστεύουμε πως εκείνοι γνωρίζουν κάτι περισσότερο, γιατί αυτό μας αθωώνει από τις ευθύνες μας. Τι να σου κάνουμε κι εμείς απέναντι σε προαποφασισμένα πράγματα; Και τι να ποντάρουμε εφ’ όσον μας λείπουν σημαντικές πληροφορίες; Σαν παίχτες στοιχήματος που αποδίδουν την γκίνια τους στο γεγονός πως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν πριν από το παιχνίδι πως κάποιος παίχτης έπαιζε με κολικό νεφρού ή ήταν ψυχολογικό ράκος γιατί τον παράτησε η γκόμενά του…

Τα καζάνια της κόλασης δουλεύουν ασταμάτητα, όπως όμως ακούραστα είναι και τα πετάγματα των αγγέλων πάνω από τα κεφάλια μας. Πάντα έτσι προχωρούσαν τα πράγματα και οι ζωές και η Ιστορία.

Λίγα από τα προαποφασισμένα σε σκοτεινούς κύκλους φτάνουν τελικά στο στάδιο της υλοποίησης και αρκετά από όσα υλοποιούνται είναι η πραγμάτωση κάποιων σπάνιων και ανεξέλεγκτων συνδυασμών που δεν τους είχε προσχεδιάσει κανείς.

Δεν υποστηρίζω βέβαια, με όλα αυτά, πως θεωρώ αδύνατο το οποιοδήποτε εσχατολογικό σενάριο -πώς θα μπορούσα άλλωστε, έχοντας περάσει μέσα από τα τρία τελευταία χρόνια!- όμως θεωρώ πως κανένας Ελληνας πολιτικός δεν γνωρίζει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, ακριβώς όπως θεωρώ πως κανένας τους δεν αγωνίζεται πραγματικά για κάτι σημαντικό, με πρόγραμμα, με όραμα, με ηθική. Μέρα μπαίνει-μέρα βγαίνει, κάνουν ταμείο και πάνε για την επομένη που δεν έχουν ιδέα τι τους ξημερώνει.

Ενα από τα ισχυρότερα κατάγματα της κρίσης ήταν ο θρυμματισμός των οποιωνδήποτε μελλοντικών σχεδιασμών για τη ζωή μας. Ολοι λέμε «κάτσε να δούμε πώς θα είμαστε του χρόνου». Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους πολιτικούς και την πολιτική.

Άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχολιάστε