My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τι κανει η ΟΕΝΓΕ;

Οι κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Κιλκίς και η πρόσφατη επίσκεψη σ` αυτό του προέδρου της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δ. Βαρνάβα, μαζί με την δήλωση του, που ακολούθησε, αποτέλεσαν αντικείμενο σχολιασμού κι εκ μέρους της οργάνωσης ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, η οποία στην ιστοσελίδα της γράφει τα εξής:

Πίσω από τη διάθεση της βάσης των εργαζόμενων και των νοσοκομειακών γιατρών βρίσκεται η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ συνεχίζοντας την απεργοσπαστική γραμμή των “ανοιχτών”, χωρίς απεργία δηλαδή, νοσοκομείων.

 Σε αυτήν την κατεύθυνση η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ έχει κηρύξει μόνιμη αποχή από τις απεργίες στην Υγεία. Απουσίαζε προκλητικά στη μεγάλη απεργιακή παναττική κινητοποίηση στις 2 Φλεβάρη, ενώ δεν έχει πάρει ακόμα καμιά απόφαση για τις 23 Φλεβάρη – με δεδηλωμένη γραμμή ότι οι απεργίες φέρνουν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε αντίθεση με τον κόσμο και “το μόνο που κοστίζει στην ηγεσία του υπουργείου είναι να κρατήσουμε τα νοσοκομεία ανοιχτά και να κλείσουμε τους εισπρακτικούς μηχανισμούς”.

 Όταν, ήδη σε μια σειρά από νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι αποφασίζουν απεργίες (κανονικές ή άτυπες, πχ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, συνελεύσεις κλπ), η τοποθέτηση της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ για “ανοιχτά νοσοκομεία” είναι, όχι μόνο απεργοσπαστική αλλά και ανοιχτά διασπαστική.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβας σε κείμενο του για την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Κιλκίς, κάνει λόγο για “ισχνή συμμετοχή” στη συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών που τη “στιγμάτισαν” οι βαρύτατες επιθέσεις της προέδρου της τοπικής Ενωσης “εναντίον των γιατρών του χειρουργικού τομέα”.

“Συγκεκριμένα” παραπονιέται ο Δ. Βαρνάβας “όταν συνάδελφοι ζήτησαν να πληροφορηθούν το ποσοστό συμμετοχής στην κινητοποίηση για το ‘αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο’ όχι μόνο δεν έλαβαν απάντηση στο ερώτημα που υπέβαλαν, αλλά εισέπραξαν ευθεία επίθεση που περιείχε σαφή υπονοούμενα ότι ο χρηματισμός και τα οικονομικά συμφέροντα εμποδίζουν τη συμμετοχή των γιατρών σ’ ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για το οποίο όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Κιλκίς, δείχνουν ενδιαφέρον και θαυμασμό, πολλές χώρες του κόσμου…”

“Στην προσπάθειά μας να πληροφορηθούμε σε τι συνίσταται και πώς λειτουργεί το αυτοδιοικούμενο Νοσοκομείο μάθαμε” συνεχίζει σε ανοιχτά ειρωνικό τόνο ο Δ. Βαρνάβας “ότι οι κινητοποιημένοι γιατροί αποφάσισαν να ελέγχουν την αλληλογραφία του Διοικητή και πραγματοποιούν καθημερινές Γενικές Συνελεύσεις, ενώ έχει ανασταλεί η διενέργεια τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και Χειρουργείων και αντιμετωπίζονται μόνον τα επείγοντα, από τα οποία όμως δεν εισπράττεται εισιτήριο των 5 ευρω. Σημειωτέον ο Διοικητής βρίσκεται κανονικά στο γραφείο του και ασκεί διοίκηση όπως ασκούσε και πριν το Νοσοκομείο μετατραπεί σε αυτοδιοικούμενο!”.

Αυτά γράφει για το “αυτοδιοίκητο νοσοκομείο” (τα εισαγωγικά δικά του) ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ με την “πατρική” διαπίστωση ότι “δυστυχώς η αγωνία ν’ απαλλαγούμε από το καρκινικό μόρφωμα κυβέρνησης και τρόικας οδηγεί ορισμένους σε ακρότητες και υπερβολές” – αντιπαραθέτοντας μάλιστα την “κακή” συνέλευση των γιατρών του Κιλκίς με αυτή στην Κατερίνη που ήταν “μαζική” και για “ανοιχτά νοσοκομεία”.

Μα τότε γιατί διάλεξε το Κιλκίς ανάμεσα σε τόσες πόλεις και νοσοκομεία για να επισκεφθεί ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ;”

Σχολιάστε