My Twitter Feed

23 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φτιάξτε το δρόμο Ειδομένη – σύνορα -

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Η μεγάλη γιορτή είναι πάλι εδώ! -

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Ανάγκη στελέχωσης υπηρεσιών -

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Παιονία: Προβλήματα των σχολείων -

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2022

Τα παραμυθένια δάση του Ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2022

Κιλκίς: Σε ύφεση ο κορονοϊός -

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2022

Τις πταίει για τη μείωση πληθυσμού -

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Η συνάντηση με Γεωργαντά -

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, 2022

Τι εννοεί ο… ποιητής;

Του Τάσου Παππά.


Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συστήματος να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, παρά την επιμονή του να αλλάξει τη θεματολογία ώστε να μη συζητάμε το σκάνδαλο των υποκλοπών, παρά τις απόπειρές του να δημιουργήσει αντιπερισπασμούς και να κατασκευάσει συμψηφισμούς με άσχετες υποθέσεις, το θέμα δεν φεύγει από το προσκήνιο. Φροντίζουν να το τροφοδοτούν με μπόλικο υλικό οι εμπλεκόμενοι. Αλλοτε με μισές αλήθειες, άλλοτε με γεμάτα ψέματα που ξεστομίζουν στις τοποθετήσεις τους, δημόσιες ή εντός της εξεταστικής επιτροπής.

Μέχρι τώρα οι βουλευτές της πλειοψηφίας είχαν καταφέρει να οργανώσουν τη διαδικασία κατά πώς βολεύει την κυβέρνηση. Κάλεσαν όποιους μάρτυρες ήθελαν, απέρριψαν όλες τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αρνήθηκαν ακόμη και τα αυτονόητα, δηλαδή να ζητήσουν να προσέλθουν στην Εξεταστική ο ανιψιός του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης (προφανώς για να προστατεύσουν και αυτόν και τον θείο του) καθώς και μάρτυρες κομβικής σημασίας με σημαντικούς ρόλους στη βρόμικη ιστορία για να μην πληγεί το αφήγημα του μεγάρου Μαξίμου και αρνήθηκαν (καμία έκπληξη) να καλέσουν τον πολιτικό προϊστάμενο της αμαρτωλής υπηρεσίας πληροφοριών.

Τον πρωθυπουργό της χώρας. Αυτόν που πήρε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε υπό τον απόλυτο έλεγχό του την ΕΥΠ. Αυτόν που διόρισε επικεφαλής της έναν ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη θέση άνθρωπο. Αυτόν που δεν δίστασε να αλλάξει τον νόμο, αν και είχε δεσμευτεί ότι δεν θα το κάνει, για να χωρέσει ο εκλεκτός του. Ο πρωθυπουργός, οι στενότεροι συνεργάτες του και ορισμένοι υπουργοί, ενώ διέπρατταν τη μία παρατυπία μετά την άλλη για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο, δήλωναν με απύθμενο θράσος ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πέσει άπλετο φως και να διαλευκανθεί πλήρως η σκοτεινή αυτή ιστορία. Και οι πέτρες έσκασαν στα γέλια.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας επίσης, σπάζοντας κι αυτοί το απόρρητο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, έδιναν στους δημοσιογράφους ό,τι γούσταραν από τις απαντήσεις των μαρτύρων. Τις ιδιοτελείς ερμηνείες τους για το τι εννοούσαν οι μάρτυρες, ακόμη και οι πιο πειθαρχημένοι, δηλαδή εκείνοι που επικαλέστηκαν το απόρρητο, αλλά τους ξέφευγαν κάποιες κουβέντες που εξέθεταν το ένοχο σύστημα, αναπαρήγαγαν τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Χωρίς φίλτρα, χωρίς διασταύρωση. Εφτασαν στο σημείο οι βουλευτές της συμπολίτευσης να επιτεθούν, είτε με ωμές απειλές είτε με βιτριολικούς υπαινιγμούς, στους μάρτυρες που επιχείρησαν να πουν τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να είπε σχολιάζοντας την κατάθεση του πρόεδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, ότι «κάνει τη δουλειά ο κ. Ράμμος, θα τα πούμε μετά».

Τι ήθελε να πει ο ποιητής; Ποιου τη δουλειά κάνει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ; Μήπως του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, του θύματος μ’ άλλα λόγια του κυκλώματος; Μήπως του Ερντογάν και του Πούτιν οι οποίοι, σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας που διακινεί η κυβέρνηση και ορισμένα φιλικά της ΜΜΕ, συνεργάζονται για να ρίξουν την κυβέρνηση και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα; Μήπως σε τελική ανάλυση ο άνθρωπος, σεβόμενος την ιστορία του και εφαρμόζοντας τους νόμους, κάνει τη δουλειά του όσο μπορεί καλύτερα, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στο μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτό έχει βάλει λυτούς και δεμένους (μερικοί βρίσκονται σε υψηλά πόστα) για να τον συνετίσουν; Και τι εννοούσε ο ποιητής όταν έλεγε «θα τα πούμε μετά»; Πότε μετά; Και τι έχουν να πουν ο πρόεδρος μιας Ανεξάρτητης Αρχής με μια κυβέρνηση που οφείλει να περιφρουρεί την αυτονομία των Ανεξάρτητων Αρχών; Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην πιο φιλελεύθερη δημοκρατία της Ευρώπης. Δυστυχώς για τη λαοπρόβλητη κυβέρνησή μας την έχουν πάρει χαμπάρι τα ξένα μέσα ενημέρωσης, διεθνείς οργανώσεις, αλλά και τα ευρωπαϊκά όργανα. Συνωμότες είναι όλοι αυτοί;

Ανάγωγα

Επανέρχομαι διατρέχοντας τον κίνδυνο να γίνω κουραστικός: Εκείνη την ευρωπαϊκή οδηγία για τους προστατευόμενους μάρτυρες πότε θα τη φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση; Εκείνα τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία πότε θα έρθουν στο Κοινοβούλιο;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε