My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τι είπε στη TV για την πανδημία

Στην εκπομπή Briefing του Action24, ήταν καλεσμένος ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής, Στέφανος Παραστατίδης, όπου και συζητήθηκαν θέματα πολιτικής επικαιρότητας και κυρίως θέματα που άπτονται της πανδημίας. Βασικά σημεία της τοποθέτησής του, ήταν τα ακόλουθα:

Στην περίπτωση του timing για το lockdown, η Ελλάδα κινήθηκε ορθά και γρήγορα στο 1ο κύμα, το οποίο ξεκίνησε από κεντρική/δυτική Ευρώπη, ακολούθησε η Σκανδιναβία και έφτασε σε 3ο χρόνο σε ανατολικές χώρες & Βαλκάνια, δίνοντάς μας τις προϋποθέσεις για σωστές αποφάσεις και κατά συνέπεια καλά αποτελέσματα.

Στην περίπτωση του 2ου κύματος, όλες οι χώρες πήραν οριζόντια μέτρα το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (εξαίρεση η Ιρλανδία που πήρε στις 20/10 και πάει καλύτερα). Η Ελλάδα άργησε στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης – θα έπρεπε να πάρει μέτρα πριν το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου και αντιμετωπίζουμε τώρα τις συνέπειες.

Στην περίπτωση του οριζόντιου περιορισμού του ωραρίου, εξέφρασε τον προβληματισμό του, διότι υπάρχει ούτως ή άλλως η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και η μακρά διάρκεια της πανδημίας θα θέσει την κοινωνία σε μία μεγάλη δοκιμασία· όμως η συμμόρφωση στα μέτρα που αποφασίζει η επιστημονική επιτροπή φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για το σχόλιο Σημίτη περί δημιουργικής αντιπολίτευσης, θεώρησε προφανές ότι ένας πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να καταθέτει την άποψή του ελεύθερα και ουδέν μεμπτό επί αυτού. Ως προς την αντιπολίτευση που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, είναι προγραμματική, συγκροτημένη, με συνεχείς προτάσεις και κυρίως με ήθος. Πάντως, στις δημοκρατίες λογοδοτεί κυρίως η εξουσία και ελέγχεται κοινοβουλευτικά, από την 4η εξουσία του τύπου και βεβαίως από τους πολίτες. Αυτό είναι και το νόημα της δημοκρατίας.

Δελτίο τύπου από Στ. Παραστατίδη

Σχολιάστε