My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Τι αποφάσισε ο δήμος Κιλκίς για τα τέλη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στην χθεσινή συνεδρίασή του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην επιβληθεί καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος λόγω της σοβαρής κρατικής υποχρηματοδότησης (κατά 50% ανά μήνα) και τις συνεχείς αυξήσεις στα λειτουργικά του έξοδα (κόστος απόρριψης απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ, λογαριασμοί ΔΕΗ, κ.α.).

Ωστόσο, η αντιπολίτευση ζήτησε αναθεώρησης της πολιτικής τελών, είτε με μείωση, είτε με κατάργηση ορισμένων απ` αυτά. Όμως, ο εισηγητής του θέματος,  αντιδήμαρχος Κώστας Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα επέφερε σοβαρά ζητήματα λειτουργίας στο Δήμο μετά το πέρας λίγων μηνών.

Στο σχεδιασμό της διοίκησης του δήμου είναι η περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων για την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών από τους δημότες, οι οποίες φθάνουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν ως επί το πλείστον οφειλές πενταετίας και άνω. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, η είσπραξη των χρημάτων αυτών θα επέτρεπε στο Δήμο Κιλκίς να προχωρήσει από του χρόνου σε γενναία μείωση των τελών προς ελάφρυνση των δημοτών.

Ήδη όμως, η νέα δημοτική αρχή από την έναρξη της θητείας της έχει μειώσει κάποιες κατηγορίες δημοτικών τελών, όπως το τέλος Καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (έχει μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 7%) και τα τέλη κοινόχρηστων χώρων (π.χ. τέλος τραπεζοκαθισμάτων κατά 25%).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αποφάσισε να παραμείνουν σταθερά τα τέλη διαφήμισης, καλλιέργειας σε ακτήμονες, τέλεσης πολιτικών γάμων, δικαιώματος βοσκής για όλες τις βοσκήσιμες εκτάσεις του Δήμου Κιλκίς, ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ), νεκροταφείων, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, κοινοχρήστων χώρων, εισόδου στο Σπήλαιο Λόφου Αγ. Γεωργίου, καθώς και ο συντελεστής του φόρου των ηλεκτροδοτούμενων χώρων.

Επίσης, να μειωθούν τα τέλη χρήσης του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς σε φορείς, ιδιώτες, εταιρείες  καθώς και να μην επιβληθεί καθόλου για φέτος το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων και το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων κέντρων διασκέδασης και συναφών καταστημάτων που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως Κιλκίς και σε όλους τους οικισμούς του πρώην Δήμου Κιλκίς καθώς και σε όλους τους οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων, όπου δεν εφαρμόζεται το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων.

Σχολιάστε