My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τις ανακοινώσεις της ΝΔ…

vaxevanis-kostas-002…τις γράφει troll.

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Προσπαθώ δύο μέρες τώρα, να φανταστώ τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, να μπαίνει σε ρόλο να βγάλει ανακοίνωση, πως δεν του αρέσει μια εφημερίδα για όσα γράφει, παρακινώντας μάλιστα το κόμμα του να μην την αγοράζει.

Φαντάζεστε αλήθεια οι εντός και εκτός ΝΔ, τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος να ανακοινώνει επισήμως για παράδειγμα πως «τα ΝΕΑ είναι μια εφημερίδα που φροντίζει, να εμφανίσει υπόγειες διασυνδέσεις και μεθόδους παρακρατικών λογικών» επειδή τα ΝΕΑ έγραψαν κάτι που δεν του αρέσει; Μήπως φαντάζεστε στον ίδιο ρόλο το Ράλλη, τον Τσάτσο, τον Κωστή Στεφανόπουλο ακόμη και τον Κώστα Μητσοτάκη;

Κανένας από τους ηγέτες της ΝΔ, ακόμη και στα δύσκολα χρόνια των σκληρών πολιτικών αντιπαραθέσεων, δεν στοχοποίησε εφημερίδα για όσα έγραφε, δεν επιτέθηκε στο θεσμικό ρόλο του Τύπου με βάση την προσωπική αντιπάθεια ή το αρεστό και το μη αρεστό. Γιατί ο Τύπος –μην τα λέμε αυτά σα να είμαστε στο πρώτο έτος της Νομικής- έχει δικαίωμα και υποχρέωση να ασκεί κριτική και να διατυπώνει άποψη. Και τα κόμματα ως ζωντανοί δημοκρατικοί μηχανισμοί, οφείλουν να το σέβονται, δίνοντας τις απαντήσεις που πρέπει σε όσα γράφονται για να ενημερώσουν την κοινή γνώμη.

Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια μια ιδιωτική συνάντησή μου με τον Κώστα Καραμανλή τον οποίο όχι μόνο είχα χτυπήσει αλύπητα δημοσιογραφικά, αλλά στάθηκα και από τις αιτίες να χάσει την εξουσία με την αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Με δέχθηκε στο γραφείο του και μπορεί να εξέφρασε το παράπονό του για την επιθετική μου στάση, πρόσθεσε όμως με ευπρέπεια και σεβασμό «καταλαβαίνω πως αυτή είναι η δουλειά σου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατική κουλτούρα που θέλει ανοχή στη δημόσια κριτική και αποκλειστικά πολιτικές απαντήσεις. Μετά την κυκλοφορία του Documento, επέτρεψε (αν και μάλλον επέβαλε) να βγει ανακοίνωση που επιτίθεται στην εφημερίδα εκφράζοντας την ευχή πως θα κλείσει. Όλα αυτά γιατί η εφημερίδα και ιδιαίτερα το πρώτο θέμα της δεν άρεσε στον κύριο πρόεδρο ή μάλλον στον Άδωνη ο οποίος εκτελεί χρέη πραγματικού Προέδρου.

Το ρεπορτάζ του Documento αποκάλυπτε συνομιλίες του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος εμφανιζόμενος να μιλά με υπουργούς, παραδεχόταν όργιο προσλήψεων και διακίνησης μαύρου χρήματος. Οι συνομιλίες αυτές ουσιαστικά επιβεβαίωναν όσα έχουν καταγραφεί σε επίσημα πορίσματα ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά είχε ιδιαίτερη σημασία πως τώρα είχαμε παραδοχές από τους πρωταγωνιστές.

Η ΝΔ, δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση. Δεν είπε «όλα είναι ψέματα». Δεν απάντησε ποια είναι τα ψέματα και γιατί είναι ψέματα. Δεν έβγαλε έστω μια πολιτική τυπική ανακοίνωση με την οποία καλεί τη Δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσει την υπόθεση. Επέλεξε την επίθεση στο Documento, αλλά στην πραγματικότητα στον Τύπο που δεν αρέσει. Το έκανε δε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν υπέρμαχος της άποψης πως πρέπει να υπάρχουν πολλά κανάλια σε ένα φάσμα πλουραλισμού για να εξασφαλίζονται όλες οι απόψεις. Φαίνεται πως μάλλον εννοούσε τα συγκεκριμένα κανάλια ή απλώς ο πλουραλισμός του δεν έχει τη ειλικρινή θεσμική ευρύτητα ώστε να συμπεριλάβει και το Documento.

Είναι φανερό πως για μια ακόμη φορά ο Μητσοτάκης ή υπέκυψε στην προσωπική του παρόρμηση ξεχνώντας πως είναι κόμμα και όχι κάποιος που αντιπαθεί έναν δημοσιογράφο ή, ακόμη χειρότερο, υπέκυψε στην απαίτηση του Άδωνη, ο οποίος υπήρξε πρωταγωνιστής του ρεπορτάζ και ζήτησε κάλυψη.

Το πραγματικό γεγονός είναι πως η ΝΔ, δια μέσου της επικοινωνιακής και ηγετικής της ομάδας, συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν δείχνει κανένα σεβασμό στην ίδια την πολιτική κουλτούρα που διαμορφώθηκε επί δεκαετίες έστω και στρεβλά στη χώρα. Δεν συμπεριφέρεται ως πολιτικό κόμμα , αλλά ως «ομάδα αλήθειας» στο twitter, που τρολάρει επιχειρώντας αντικαταστήσει την πολιτική με προπαγανδιστικά τζιγκλάκια. Την ανακοίνωση της ΝΔ, δεν μοιάζει να την έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, αλλά κάποιο τρολ των social media, που δεν έχει να απολογηθεί σε πολιτικές αξίες, αλλά στην σκοπιμότητα και την αποτελεσματικότητα του μεταγκαιμπελισμό του διαδικτύου.

Η ΝΔ, εδώ και καιρό έχει πάψει να είναι κόμμα με πολιτικές ανακοινώσεις. Άγεται και φέρεται από τα πιο χυδαία πολιτικά ένστικτα, που κινούνται από ιδιοτέλεια, την επικράτησή τους στο κόμμα δηλαδή, μετατρέποντας σταδιακά το κόμμα σε φόντο παλιού τηλεοπτικού πάνελ. Καμιά πολιτική θέση, καμιά πολιτική βαρύτητα. Η ΝΔ, στην επικοινωνιακή της έκφραση, μοιάζει με account ξεπεσμένου χρήστη του twitter, που προσπαθεί να μαζέψει followers απειλώντας και βρίζοντας. Αυτός είναι ο λόγος που μαζεύει Αδώνηδες ενώ αφήνει σκεπτικούς όλους όσοι θέλουν ένα σύγχρονο δεξιό κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε