My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Τιμητική εκδήλωση στο Πολύκαστρο

10668968_866256023384655_7195031222967021169_oΥπό τα άγρυπνα βλέμμα στις προτομές των πέντε πρωθυπουργών που εργάσθηκαν για την επικράτηση της ειρήνης εορτάσθηκε η 96η επέτειος της διάσπασης του Μακεδονικού μετώπου από τους συμμάχους που έγινε το 1918.

Στην επετειακή εκδήλωση το παρόν έδωσε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός που εκπροσώπησε την κυβέρνηση καθώς και οι δύο από τους τρεις βουλευτές του νομού που εκπροσώπησαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο κ. Γεωργαντά Γεώργιος (Νέα Δημοκρατία) και κ. Αγαθοπούλου Ειρήνη (ΣΥΡΙΖΑ), με την παρουσία τίμησε την εκδήλωση ο Δημάρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης Χρήστος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αρχηγός της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Σιωνίδης Κωσταντίνος , ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης, οι Αντιδημάρχοι κ. Μεμετζή Κωσταντίνου και Πολιτίδου Εβελίνας και οι Δημοτικοί Συμβούλοι κ.κ. Απουσίδης Θεόδωρος, Φράγγος Γεώργιος και gkountenoudisΔεβετζόπουλος Αιμίλιος, ο Προέδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πολυκάστρου κ. Γκαντίδη Παναγιώτη και ο Τοπικού Συμβούλος Παπαδόπουλος Χρήστος. Την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θωμαίδης Παύλος ενώ την Ελληνική Αστυνομία εκπροσώπησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ. Θωμάς Σάνδρος. Η Στρατιωτική αρχή ήταν παρούσα με τον Διοικητή της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγο Δημήτριο Αλεβίζο και τον Ταξίαρχο κ. Κοντογιάννη Κυριάκο Διοικητή της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας.

Οι συμμαχικές χώρες εκπροσωπήθηκαν από διπλωματικούς και στρατιωτικούς ακολούθους με εξαίρεση της Σερβία που εκπροσωπήθηκε από δύο Υπουργούς έναν Στρατηγό πλήθος Σέρβων αξιωματικών και μια διμοιρία από σπουδαστές της Στρατιωτικής Ακαδημίας Βελιγραδίου.

gkountenoudis2Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την συμμετοχή και την προσφορά στην νίκη του Μακεδονικού Μετώπου από τους συμμάχους στη Ρωσία η οποία εκπροσωπείτε ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια από τον Υποπρόξενο στη Θεσσαλονίκη.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο υπουργός κ. Ορφανός και ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης.

Η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων και θυσιασθέντων για την Ειρήνη έγινε από τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης Πολυκάστρου και Αξιουπόλεως κ. Δημήτριο. Μετά το πέρας της εκδήλωσης στο χώρο του μνημείου δόθηκε δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πολυκάστρου.

Κείμενο – φωτό: Παναγιώτης Δεπούδης

Σχολιάστε