My Twitter Feed

5 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κατεβάζουν ρολά κι οι έμποροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν σύνεδροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα -

Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2022

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για την απεργία -

Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2022

Ποντιακός: Το στήσανε για να μας ρίξουνε! -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Κι όμως, ο ιός είναι πάντα στα ύψη! -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Αρχίζει η καταγραφή προϊόντων -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Ο Γ. Ανδρίτσος για το “τι(ς) πταίει” -

Σάββατο, 2 Απριλίου, 2022

Τιμήθηκε ο ήρωας Γρηγόρης Αυξεντίου

*Επίτιμος Δημότης του Δήμου Κιλκίς ο πρώην Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Ττοφιάς.

Η μνήμη του Κύπριου αγωνιστή κατά της αγγλικής αποικιοκρατίας, Γρηγόρη Αυξεντίου, τιμήθηκε το Σάββατο 1 και τη Κυριακή 3 Απριλίου στον οικισμό του Ακρίτα Δήμου Κιλκίς.

Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή από τους αδελφοποιημένους Δήμους Κιλκίς και Λύσης Κύπρου, ξεκίνησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου με Όρθρο και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κιλκίς κ. Βαρθολομαίου και με τη παρουσία των εκπροσώπων των πολιτικων αρχών του Νομού, της Κυπριακής Δημοκρατίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, Κυπρίων και των κατοίκων του χωριού.

Εν συνεχεία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον της προτομής του αντιστρατήγου Αυξεντίου στο κέντρο του οικισμού και κατατέθηκαν στεφάνια από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υπουργό Γεώργιο Γεωργαντά, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάριο Πελεκάνο, τον δήμαρχο Δημήτριο Κυριακίδη, την αντιδήμαρχο Λύσης Παμπόρη – Ττοφιά Μαργαρίτα, τον αντιπεριφειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, τον Ταξίαρχο της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” κΒασίλειο Τσάμη, τον αστυν. υποδιευθυντή Στέφανο Δουδουλακάκη, τον πρόεδρο του Ακρίτα Κωνσταντίνο Παραστατίδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών ν. Κιλκίς Ευάγγελο Μαυρογόναρο και εκπροσώπους κυπριακών οργανώσεων.

Στο ιστορικό φυλάκιο του Ακρίτα, στο οποίο υπηρέτησε ο Σταυραετός του Μαχαιρά ως Έφεδρος Αξιωματικός και αγάπησε την Ελλάδα, και που σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο του Ήρωα, έλαβε χώρα μία σεμνή τελετή, κατά την οποία ο πρών δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Ττοφιάς ανακηρύχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς επίτιμος Δημότης Κιλκίς.

Την σχετική απόφαση ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Θωμαίδης ενώ τα σχετικά ενθυμήματα παρέδωσε ο δήμαρχος κ. Κυριακίδης.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου εκδήλωση για τον Γρ. Αυξεντίου, με παρεμβάσεις του μητροπολίτη Κιλκίς και του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “βασική μας προτεραιότητά παραμένει η επίτευξη μιας λύσης που θα διασφαλίζει μία ενωμένη Κύπρο, όπου τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και οι αποφάσεις της ΕΕ θα εφαρμόζονται πιστά».

Σχολιάστε