My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τη χαβούζα σας κι εμπρός

karteros-thanasisΤου Θανάση Καρτερού.


Γνωστό σε όλους: Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα αθώο -και για τους πολλούς συναρπαστικό- άθλημα, στο οποίο 22 ποδοσφαιριστές κλωτσούν μια μπάλα για να τη βάλουν στην αντίπαλη εστία.

Είναι και ένα πεδίο ανελέητου ανταγωνισμού ανάμεσα σε μεγάλα συμφέροντα. Στο βάθος δύναμη και χρήμα. Και στο ενδιάμεσο, όπως όλοι αυτού του τύπου οι ανταγωνισμοί στην Ελλάδα, παρασκήνιο, στήσιμο, παραβίαση κανόνων και νόμων, διαφθορά θεσμών και ανθρώπων. Συμμορίες που φαλκιδεύουν όχι μόνο το ευ αγωνίζεσθαι -εδώ γελάμε- αλλά και κάθε κανόνα διαφάνειας, ισονομίας και Δικαιοσύνης.

Δείτε ποιοι είναι τα αφεντικά των ομάδων. Ήθος, κουλτούρα, σοβαρότητα! Δείτε πώς «επικοινωνούν», πόσο εύκολες έχουν τις εμπρηστικές δηλώσεις, τι καταλογίζουν ο ένας στον άλλο. Δείτε τη φάτσα, τον λόγο, και την πράξη του προέδρου της ΕΠΟ. Δείτε τι γίνεται κάθε Κυριακή με τους διαιτητές. Δείτε πόσα θύματα σε ζωές και αξίες μετράμε τις τελευταίες δεκαετίες. Δείτε πόσα λεφτά φεύγουν από την τσέπη μας για να πάνε στα μέτρα τάξης των αγώνων. Κι αν δεν είστε από τους εθισμένους στη βία ή από τους καλομαθημένους να πατούν επί πτωμάτων, τότε σίγουρα κι εσείς θα πείτε: Ώς εδώ μ’ αυτό το αίσχος!

Ε, βρέθηκε ένας αρμόδιος να το πει κι έπεσαν να τον φάνε. Οι βαρόνοι της ποδοσφαιρίνης -χειρότερη κι από την κοκαΐνη-, τα παπαγαλάκια τους, οι τραμπούκοι των λέξεων, οι τρομοκράτες των γηπέδων. Για τον Κοντονή φυσικά ο λόγος. Που κληρονόμησε ο έρμος τη χαβούζα που ονομάζουν ελληνικό ποδόσφαιρο. Άρχισε μια προσπάθεια κάθαρσης. Άνοιξε το καπάκι κι έφτασε η μυρωδιά μέχρι τη FIFA. Και μέχρι τη μύτη και των πιο αδαών. Αποτέλεσμα; Να έχει επικηρυχθεί από τους χαβουζάρχες. Να κατηγορείται ότι φταίει για όλα τα σκατά που χρόνια τώρα οι κατήγοροί του παράγουν και μας προσφέρουν.

Να μη φταίει και που η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο; Καταγγέλλουν επισήμως και ανεπισήμως οι πονεμένες ψυχές: Η Ένωση νίκησε τον Ολυμπιακό χάρη στην αναβολή του τελικού. Για την οποία ευθύνεται ο Κοντονής, λένε. Και όχι η χαβούζα, εννοούν. Διότι, προφανώς, ορισμένοι ακόμα δεν κατάλαβαν -με τα άδεια γήπεδα, τη γενική καχυποψία, τον απόλυτο ξεπεσμό- το απλό: Δεν σας θέλει ο λαός. Τη χαβούζα σας κι εμπρός…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε