My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Της πήραν τα οχήματα!

Απ` την Αστυνομία του Κιλκίς – Συνάντηση ΕΑΣΥΝΚ με Ορφανό.

Το αίτημα να εξαιρεθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς από τις αποσπάσεις των αστυνομικών σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αλλά και να επιστραφούν στις Υπηρεσίας το σύνολο ή μέρος των περιπολικών που αποσπάστηκαν σε άλλες Διευθύνσεις, ζήτησε απ` τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γ. Ορφανό, το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς (ΕΑΣΥΝΚ).

astynomia-kilkisΣήμερα η Αστυνομία του Κιλκίς κατέχει 25 οχήματα, εκ των οποίων τα 8 είναι ακινητοποιημένα λόγω λειτουργικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται έστω και στοιχειωδών εποχούμενες περιπολίες.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς κατανεμηθήκαν από ευρωπαϊκά προγράμματα 24 περιπολικά, τα οποία όμως έχουν αποσπαστεί σε άλλες Υπηρεσίες και συγκεκριμένα 17 στη Θεσσαλονίκη, τρία στη Διεύθυνση Χαλκιδική, δύο στη Πιερία και δύο στις Σέρρες.

Το προεδρείο της ΕΑΣΥΝΚ επισκέφτηκε πρόσφατα τον κ.Ορφανό, στον οποίο τόνισε μεταξύ άλλων:

– Στην εδαφική αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, υφίστανται 15 Υπηρεσίες και δραστηριοποιούνται έξι ομάδες στην  πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ, ΟΕΠΤΑ, ΔΙΑΣ, Ναρκωτικών και δύο ομάδες ασφαλείας (Παιονίας και Δοϊράνης)). Επίσης στα όρια της Δ.Α. Κιλκίς λειτουργεί η επιχειρησιακή δράση «ΣΑΡΙΣΑ», που σκοπό της έχει την προσαγωγή αλλοδαπών στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίας και τον έλεγχο νομιμότητας των κατεχόμενων εγγράφων τους.

– Κατά το τελευταίο διάστημα ο νομός Κιλκίς δέχεται πληθώρα αλλοδαπών υπηκόων (κυρίως Σύριων, Αφγανών αλλά και αφρικανών), οι οποίοι είτε κατέχουν υπηρεσιακά σημειώματα, που τους απαγορεύουν όμως την παραμονή τους στα όρια της εδαφικής μας αρμοδιότητας, είτε στερούνται παντελώς εγγράφων ταξιδιωτικών που επιχειρούν να εξέλθουν λάθρα της χώρας με προορισμό χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, με αποτέλεσμα να απασχολείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών για την επαναπροώθηση αυτών στο εσωτερικό της χώρας και για τη φύλαξη των συλληφθέντων μέχρι την μεταφορά τους στα Κέντρα Κράτησης ανά την Χώρα.

– Η αντιμετώπιση των προαναφερθέντων υπηρεσιακών αναγκών στη διαχείριση των αλλοδαπών απαιτεί και τον ανάλογο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κυρίως την ύπαρξη περιπολικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την ΕΑΣΥΝΚ, ο  υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει προκειμένου να διευθετηθούν τα αιτήματα που του τέθηκαν.

Σχολιάστε