My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τζιτζικώστας: Θα γνωμοδοτήσουμε όταν έλθει η ώρα

perifereia-kentrikis-makedonias*Το θέμα των μεταλλείων Κρουσίων συζητήθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

“Η διοίκηση και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, όταν έρθει η ώρα  θα γνωμοδοτήσει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων». Αυτό τόνισε σήμερα ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας αναφερόμενος στο θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή Κρουσίων, το οποίο τέθηκε προ ημερησίας διάταξης και συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, ομιλητές από τους εμπλεκόμενους φορείς –πανεπιστημιακοί, βουλευτές,  αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων, ινστιτούτων, κατοίκων κ.ά.- είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν δημόσια τις θέσεις τους.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Το ζήτημα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Κεντρική Μακεδονία απασχολεί έντονα την κοινωνία, όχι μόνο των περιοχών που αναπτύσσεται η δραστηριότητα, αλλά και όλης της περιφέρειάς μας.

Η συζήτηση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποτελεί μέρος της διαβούλευσης, που έχει ήδη ξεκινήσει, και σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, στην πληρέστερη και ενδελεχή ενημέρωση για αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η απαιτούμενη ενημέρωση για το εν λόγω ζήτημα από την Πολιτεία, θεωρήσαμε αναγκαίο να δώσουμε βήμα στους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα πληροφόρησης και να ακουστούν όλες οι πλευρές.

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών στη σημερινή συνεδρίαση αντανακλούν  προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύουν τη διοίκηση και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο, όταν έρθει η ώρα,  θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων με βάση τα πορίσματα που θα βασίζονται σε δεδομένα εμπεριστατωμένα και επιστημονικά τεκμηριωμένα».

Σχολιάστε