My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

ΤΕΧΝΗ: Ομιλία με καθηγητή Ν. Λυγερό

lygeros“Εθελοδουλία ή ελευθερία, θεώρησε τον εαυτό σου ελεύθερο ον ή δούλο, όλα εξαρτώνται από σένα”

Ομιλία με θέμα “Εθελοδουλία ή ελευθερία, θεώρησε τον εαυτό σου ελεύθερο ον ή δούλο, όλα εξαρτώνται από σένα”, με εισηγητή τον γνωστό καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Λυών και στρατηγικό αναλυτή  κ. Νίκο Λυγερό, θα πραγματοποιήσει η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα “Μανόλης Ανδρόνικος” του φορέα.

 “Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δε ελεύθερον το έμψυχο”, δεν υπάρχει ευδαιμονία, ευτυχία χωρίς την ελευθερία έλεγε ο Θουκυδίδης.  Η ελευθερία είναι το φυσικό λίπασμα της προόδου και της ευνομίας σε μια πολιτεία. Η ελληνική ιστορία είναι μια ιστορία αδιάλειπτων αγώνων για ελευθερία.  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι  ο Εθνικός μας Ύμνος είναι “Ύμνος εις την Ελευθερίαν”.

Το αντίθετο της Ελευθερίας δεν είναι η σκλαβιά. ‘Ένας άνθρωπος μπορεί να σκλαβωθεί εξωτερικά, όμως να διατηρεί μέσα του το ελεύθερο φρόνημα. Όπως πολύ ωραία το αποτύπωσε αυτό ο Ανδρέας Κάλβος στις “Ωδές” του:  ” Όσοι το χάλκεον χέρι του φόβου/ βαρύ αισθάνονται/ ζυγό δουλείας ας έχωσι/ θέλει αρετή και τόλμη / η Ελευθερία”. Το αντίθετο της ελευθερίας είναι η εθελοδουλία. Το εκούσιο γονάτισμα στους ποικιλώνυμους αυθέντες. Ο άνθρωπος είναι αυτεξούσιος επιλέγει τον δρόμο του.

Δελτίο τύπου από ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Σχολιάστε