My Twitter Feed

10 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έξι νέοι γιατροί στα Νοσοκομεία μας -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Τ. Κεσίδης: Και πάλι συντονιστής -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα κόντρα για το προσφυγικό -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος! -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Ηχηρή παραίτηση αιρετών ΔΑΚΕ -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρότες κομμένοι από ενισχύσεις -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Καλά στο Κιλκίς, άνοδος στη χώρα -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

ΤΕΧΝΗ: Νικήτρια η Ελ. Φρεγγίδου

H γνωστή Κιλκισιώτισα ψυχολόγος, Έλλη Φρεγγίδου, ήταν η μεγάλη νικήτρια του φετινού ποιητικού διαγωνισμού της ΤΕΧΝΗΣ. Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε και ο υψηλού επιπέδου ποιητικός λόγος της δεύτερης νικήτριας, Κατερίνας Μακρή, από τον Αλμυρό Βόλου, ενώ εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα ποιήματα που ακούστηκαν από τη συλλογή του τρίτου νικητή, Μηνά Θεοδώρου, από την Αθήνα.

Το ίδιο ποιοτικά και σημαντικά ήταν και τα ποιήματα αυτών που έτυχαν επαίνων από την Κριτική Επιτροπή: του Αγαθοκλή (Άθω) Χατζηματθαίου από την Κύπρο, του Κωνσταντίνου Μούσσα από τον Πειραιά και της Έφης Νικολούδη από την Αθήνα.

Η απονομή των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 21ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, παρουσία ενός πολυπληθούς κοινού. Ήταν μια βραδιά ξεχωριστή, εξαιρετική, μυσταγωγική, κατά την οποία κυριαρχούσε ο ποιοτικός ποιητικός λόγος και η πλήρης ψυχική και συναισθηματική ανάταση.

Της απονομής, προηγήθηκε αφιέρωμα με τίτλο «… εγώ γυναίκα, η άνθρωπος» στη μεγάλη ποιήτρια της Θεσσαλονίκης, Ζωή Καρέλλη, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Παύλου Δανελάτου.  Όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη σημαντική αυτή δημιουργό, μέσα από τις εισηγήσεις της Ζωής Σαμαρά, ομότιμης καθηγήτριας στο ΑΠΘ και Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, και της Αλεξάνδρας Μπακονίκα, ποιήτριας και μέλους της Κριτικής Επιτροπής, καθώς και μέσα από την απόδοση δημιουργιών της Ζωής Καρέλλη από μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, Ζωή Σαμαρά, ομότιμη καθηγήτρια Α.Π.Θ., Πρόεδρος.  Δημήτρης Γουνελάς, νεοελληνιστής. Κική Δόγια-Πλόχουρα, φιλόλογος.  Σόνια Λευκίδου, φιλόλογος. Μαρία Λιτσαρδάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Α.Π.Θ.  Αλεξάνδρα Μπακονίκα, ποιήτρια, Αφροδίτη Σιβετίδου, ομότιμη καθηγήτρια Α.Π.Θ., καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κιλκίς Δ. Τσαντάκης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης (Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών, Συλλόγου Στενημαχιτών «Άγιος Τρύφων», Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς «Αργοναύτες», Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «Πόλις», κ.α.), πλήθος κόσμου και πολλοί φίλοι της ΤΕΧΝΗΣ.

Και η φετινή διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και στηρίχθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Π.Ε. Κιλκίς, τον Δήμο Κιλκίς και τη ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς.

Σχολιάστε