My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

ΤΕΧΝΗ: Εκδήλωση για τη κρίση

‘‘Η Ελλάδα λίγο πριν από την εθνική εκποίηση: Η περίπτωση της Θράκης’’ – ‘‘Η οικονομική και πολιτική διάσταση της κρίσης. Η κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα’’, με το Νεκτάριο Δαπέργολα και το Θεοφάνη Μαλκίδη.

Η ‘’κρίση’’ είναι πολυδιάστατη. Ένα πολυκέφαλο τέρας, το οποίο πλήττει καίριους τομείς της ζωής του λαού μας. Πλην της οικονομικής απίσχνανσης και εξαθλίωσης των πολιτών, οι συνέπειές της είναι ολέθριες, πρωτίστως και στον κοινωνικό τομέα. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας, δυστυχώς, μη αντέχοντας τη διάψευση των ονείρων μιας ζωής, αυτοκτόνησαν, θύματα ουσιαστικά ενός ακήρυχτου πολέμου. Επιπλέον δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι μεταναστεύουν για αναζήτηση καλύτερης μοίρας. Πολλές οικογένειες, κυρίως οι πολύτεκνες, εξαιτίας των απάνθρωπων μέτρων, αποδιοργανώνονται, γεγονός που εντείνει το υπάρχον δημογραφικό πρόβλημα.

Ακόμη η οικονομική υποτέλεια της πατρίδας μας και η εξάρτησή της από αλλότρια οικονομικά κέντρα, την καθιστά ευάλωτη και στα εθνικά θέματα. Πολλοί μιλούν για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και δη σε μια ‘’ευαίσθητη’’ περιοχή, όπως είναι η Θράκη, στην οποία δρα ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα το Τουρκικό Προξενείο.

Τα παραπάνω θα αναπτύξουν ο Νεκτάριος Δαπέργολας, Δρ. Βυζαντινών Σπουδών του Α.Π.Θ. και ο Θεοφάνης Μαλκίδης, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών και λέκτορας στο Α.Π.Θ. Θέματά τους αντίστοιχα είναι:

‘’Η Ελλάδα λίγο πριν από την εθνική εκποίηση: Η περίπτωση της Θράκης’’, και

‘’Η οικονομική και πολιτική διάσταση της κρίσης. Η κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα’’.

Η ομιλία – συζήτηση θα γίνει στην ΤΕΧΝΗ, στην αίθουσα ‘’Μ. Ανδρόνικος’’, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, στις 7.30΄ μ.μ., σε συνεργασία της ΤΕΧΝΗΣ με τη ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ.

 

 

Σχολιάστε