My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Τεράστια αλληλεγγύη από Κιλκίς”

Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα, επισκέφτηκε χθες Παρασκευή 30 Ιουνίου ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, στα πλαίσια περιοδείας που πραγματοποίησε από το πρωί στο νομό Κιλκίς.

Ο κ. Μπαλάφας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρο Παραστατίδη και τον δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, χαρακτήρισε ικανοποιητικές τις συνθήκες στη δομή της Νέας Καβάλας και αναφέρθηκε στην αξιέπαινη αλληλεγγύη και κατανόηση των κατοίκων και φορέων του νομού Κιλκίς απέναντί τους.

«Οι κάτοικοι του νομού Κιλκίς, οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άλλοι κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες έχουν δείξει μια τεράστια αλληλεγγύη, κατανόηση και δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά καθώς το Κιλκίς είναι μια προσφυγομάνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπαλάφας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή κατάσταση στην ανοιχτή αυτή δομή είναι αρκετά ικανοποιητική για τους περίπου 450 πρόσφυγες και μετανάστες -στην πλειοψηφία τους Σύρους- που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή. Οι συνθήκες στέγασης και παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας είναι ικανοποιητικές, ενώ πλέον δεν υπάρχει μαζική σίτιση αλλά οι πρόσφυγες παίρνουν ένα ποσό και κάνουν τις δικές τους αγορές, διοχετεύοντας έτσι και μια ρευστότητα οικονομική στην τοπική αγορά» τόνισε, επισημαίνοντας ότι παρέχονται ακόμη προγράμματα ψυχαγωγίας για τα παιδιά και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό εξήρε τη συνεισφορά του Συλλόγου OMNES, τον οποίο και επισκέφθηκε, για τον «αποτελεσματικό και αξιέπαινο τρόπο, με τον οποίο δραστηριοποιείται στην κατεύθυνση της εξεύρεσης διαμερισμάτων και της εγκατάστασης σ’ αυτά προσφύγων και μεταναστών».

Επισήμανε δε, ότι η χρηματοδότηση των παραπάνω γίνεται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι διοχετεύονται μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, στο δημαρχείο της πόλης, αλλά και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλο Τονικίδη, στο Επιμελητήριο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπαλάφας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου είχε συνάντηση με τη διευθύντρια Μαρία Βλάχου. «Το νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες του γηγενούς πληθυσμού του Κιλκίς αλλά και όποιες ανάγκες υπάρχουν των προσφύγων και μεταναστών, ικανοποιητικά και με επάρκεια, χάριν και στις προσπάθειες των γιατρών και του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Σχολιάστε