My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Τα “πόθεν έσχες” των βουλευτών του Κιλκίς

Δόθηκαν σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα τα “πόθεν έσχες” των βουλευτών για το 2010, με βάση τις δηλώσεις τους προς τη Βουλή. Άρα κατ` ουσίαν έχουμε μόνο το “έσχες” κι όχι βέβαια το “πόθεν”.

Με βάση αυτές τις δηλώσεις, λοιπόν, ο Κώστας Κιλτίδης εμφανίζεται με εισόδημα 103 χιλ. ευρώ, καταθέσεις 350 χιλ. ευρώ και μετοχές 50 χιλ. ευρώ, ο Θόδωρος Παραστατίδης με εισόδημα 92 χιλ. ευρώ και καταθέσεις  81 χιλ. ευρώ, ο Γιώργος Φλωρίδης με εισόδημα 167 χιλ. ευρώ και καταθέσεις 85 χιλ. ευρώ, ενώ ο Γιώργος Φραγγίδης με εισόδημα 129 χιλ. ευρώ, καταθέσεις 13 χιλ. ευρώ και μετοχές 45 χιλ. ευρώ.

Επίσης, στη κατοχή των βουλευτών μας υπάρχουν ακίνητα (σπίτια, οικόπεδα και αγροτεμάχια), καθώς και Ι.Χ. Στην δε περίπτωση του κ. Παραστατίδη εμφανίζονται και κέρδη ύψους 146 χιλ. ευρώ απ` τον ΟΠΑΠ, μέρος των οποίων συμπεριλαμβάνεται στις καταθέσεις του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των βουλευτών του Κιλκίς:

http://pothen.hellenicparliament.gr/KILTIDHS_KONSTANTINOS/#/10-11/

http://pothen.hellenicparliament.gr/PARASTATIDHS_THEODOROS/#/1/

http://pothen.hellenicparliament.gr/FLORIDHS_GEORGIOS/#/1/

http://pothen.hellenicparliament.gr/FRAGGIDHS_GEORGIOS/#/1/

 

Οι πολιτικοί αρχηγοί

– Καταθέσεις, ακίνητα και μετοχές πολλών χιλιάδων ευρώ στο πόθεν έσχες του Αντώνη Σαμαρά

– “Φτωχό” το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα

– Από τους πλουσιότερους ο Ευάγγελος Βενιζέλος

– 14 ακίνητα για τον Φώτη Κουβέλη

Η ανάρτηση των πόθεν έσχες είναι ένα κακόγουστο αστείο το οποιο θα ζήσουμε και φέτος και θα ικανοποιήσει απλά και μόνο την περιέργειά μας. Κι αυτό γιατί και φέτος θα μάθουμε το έσχες και όχι το πόθεν των πολιτικών μας.

Επίσης, οι δηλώσεις που δίνονται στην δημοσιότητα αφορούν το 2010! Δηλαδή, προπέρσινα ξυνά σταφύλια!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Αντώνης Σαμαράς:

Εισόδημα (σύνολο) 190.837 ευρώ

Καταθέσεις: 276.640 ευρώ

25.119 λίρες Αγγλίας

12.925 δολάρια ΗΠΑ

Μετοχές : 3.800

Ακίνητα: 12 σε Αττική, Μεσσηνία, Αργολίδα, Εύβοια

Αυτοκίνητα: 2

Αλέξης Τσίπρας:

Εισόδημα (σύνολο): 81:221 ευρώ

Μετοχές: 0

Καταθέσεις: 11.358

Ακίνητα: 1 Αττική

1 μηχανή

Από τους πλουσιότερους ο Ευάγγελος Βενιζέλος με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και 23 ακίνητα!

Ευάγγελος Βενιζέλος:

Εισόδημα (σύνολο): 161.925

Καταθέσεις: 2.155.811

Μετοχές: 55.803

Ακίνητα: 23 σε Θεσ/νίκη, Αττική, Χαλκιδική, Καρδίτσα

2 Αυτοκίνητα

Αρκετά ακίνητα έχει και ο Φώτης Κουβέλης

Φώτης Κουβέλης:

Εισόδημα (σύνολο): 139.431 ευρώ

Καταθέσεις: 172.299 ευρώ

Μετοχές: 5.637

Ακίνητα: 14 σε Αττική Τρίκαλα Αργολίδα Εύβοια

4 αυτοκίνητα

Τα πόθεν έσχες συνολικά 508 υπόχρεων πολιτικών, στους οποίους έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής τους κατάστασης για το οικονομικό έτος 2011, χρήσης του 2010, αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα παραμείνουν για έναν μήνα και συγκεκριμένα μέχρι την 11η Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων, σε ορισμένες περιπτώσεις ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις και δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ακόμα ότι ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υπόχρεων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών, σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβιώσεώς των».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σ’ αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και τυχόν συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις».

Η Επιτροπή διευκρινίζει παράλληλα, ότι διατηρεί την αρμοδιότητά της προς επανέλεγχο των δηλώσεων όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο του αναδρομικού ελέγχου, ενώ επικαλούμενη τη σχετική νομοθεσία, σημειώνει ότι δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.

Από Newsit.gr

Σχόλια
One Response to “Τα “πόθεν έσχες” των βουλευτών του Κιλκίς”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    ΑΑΑΑ μάλιστα!!! Τόσο πολύ χορτασμένοι που είναι οι αρχηγοί, γιατί να μην υπογράφουν μνημόνια ; Αυτοί όσα και να πληρώσουν στην εφορία και μέσω αυτής στους δανειστές-τοκογλύφους, πάλι πολύ χορτασμένοι θά ‘ναι. Ωστόσο δεν μπορώ να μην εντυπωσιάζομαι ιδιαίτερα απο την μεγάλη ακίνητη περιουσία των “σοσιαλισταράδων” αρχηγών των κομμάτων και μελών της τριμερούς κυβέρνησης Βενιζέλου και Κουβέλη. Αυτοί είναι που θα δώσουν το παράδειγμα λιτότητας στην κοινωνία ; Αυτοί είναι που προσδοκούν στήριξη απο τον κόσμο, ο οποίος συνθλίβεται απο την ζοφερή καθημερινότητα που οι ίδιοι του “προσφέρουν”; Μα ναί, η πολιτική πλέον είναι η τέχνη της υποκρισίας και όχι του εφικτού που ξέραμε και αυτό συνιστά μετάλλαξη των πολιτικών ηθών. Φτηνοί στα λόγια και ακριβοί στις πράξεις. Κάτι σαν την σόγια δηλαδή. Μόνο που την “σόγια” την τρώνε ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι και σε λίγο θα καταντήσει νά ‘ναι τροφή μόνον… για χα’ι’βάνια.

Σχολιάστε