My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τα προβλήματα του ΤΕΙ στη Βουλή

Αναφορά με τα αιτήματα του συλλόγου φοιτητών του τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κιλκίς, κατέθεσαν στη Βουλή προς  τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

TEI KILKISΗ επιστολή των φοιτητών με παραλήπτες του βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου:

Κυρίες και κύριοι  βουλευτές,

Είμαστε ο σύλλογος φοιτητών Κεντρικής Μακεδονίας από το τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης. Αντιπροσωπεύουμε το ΤΕΙ Κιλκίς. Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να αναδείξουμε κάποια από τα προβλήματα του ΤΕΙ, τα οποία όμως εκτιμάμε ότι σας είναι γνωστά. Ο σύλλογος φοιτητών είναι η φωνή των φοιτητών που αγωνιούν για το μέλλον μετά το πτυχίο, βλέποντας το 1,5 εκατ. νέων ανέργων, είναι η φωνή των φοιτητών που φωνάζουν φτάνει πια με τα τεράστια έξοδα για τις σπουδές. Είναι η φωνή των γονιών μας που πληρώνουν ένα σωρό  λεφτά κάθε μήνα για ενοίκια (αφού το ΤΕΙ μας είναι από τα λίγα που δεν έχει καθόλου εστίες), είναι η φωνή των φοιτητών  που προσπαθούν καθημερινά από το 1ο έτος να σπουδάσουν, αυτών που ταυτόχρονα δουλεύουν για να τα βγάλουν πέρα. Είναι η φωνή των φοιτητών που παρατάνε τις σπουδές τους,  γιατί δεν τα βγάζουν πέρα οι οικογένειές τους, είναι η φωνή όλων αυτών που μένουν για μήνες απλήρωτοι στην πρακτική άσκηση.

Ούτε ένα ΕΥΡΩ για τις σπουδές μας. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε την ώρα που οι οικογένειες μας ξεζουμίζονται από την δυσβάσταχτη κρατική φορολογία.

Για τις σπουδές και τα όνειρά μας δεν δεχόμαστε ούτε εμείς μονομερείς ενέργειες απέναντι στη ζωή, το μέλλον και τη μόρφωση που μας αξίζει.

Ας τα πάρουμε με την σειρά:

  • Κτήριο. Ενώ το ΤΕΙ μας έχει δικό του κτήριο φιλοξενείται στο κτήριο του ΟΑΕΔ και κάθε χρόνο η μεταφορά μας στο καινούριο κτήριο γίνεται όλο και περισσότερο άπιαστο όνειρο. Το κτήριο του ΟΑΕΔ είναι μικρό και έτσι πάρα πολλά εργαστηριακά μηχανήματα που ήδη υπάρχουν, έχουν μεταφερθεί στο καινούριο κτήριο αφήνοντας μας χωρίς εργαστηριακό εξοπλισμό.
  • Εστίες. Η πόλη του Κιλκίς είναι από τις λίγες πόλεις που δεν έχει εστίες, με αποτέλεσμα οι φοιτητές που έρχονται για σπουδές αναγκαστικά νοικιάζουν. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι πάρα πολλοί φοιτητές δεν μπορούν να σπουδάσουν λόγω της οικονομική τους κατάστασης. Η ανεργία και η κακοπληρωσιά που υπάρχει μέσα στις οικογένειές τους δεν τους επιτρέπει να σπουδάσουν. Ακόμα και αν πάρουν το στεγαστικό επίδομα (χιλιάρικο), εάν πληρούν τα αμέτρητα κριτήρια αυτό δεν επαρκεί ούτε στο ελάχιστο για τα έξοδα του σπιτιού και για τα αναλώσιμα υλικά της σχολής.
  • Κυλικείο. Είναι ένα θέμα που όσο αστείο και ανούσιο φαίνεται δεν γίνεται να το προσπεράσουμε έτσι. Αυτό συνδέεται με το θέμα του κτήριου. Ενώ είχαμε κυλικείο, όταν τελείωσε η σύμβαση του ιδιοκτήτη, για τον επόμενο που ήθελε να το διαχειριστεί, αναδείχτηκε ο χώρος ακατάλληλος για να ξαναγίνει κυλικείο.
  • Θέρμανση. Πέρυσι δεν είχαμε θέρμανση μέχρι τέλη Δεκεμβρίου. Αναγκάστηκαν φοιτητές και καθηγητές να έρχονται με αερόθερμα από τα σπίτια τους. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να εξασφαλιστεί πετρέλαιο για να ζεσταθούμε για μικρό χρονικό διάστημα του χειμώνα, και αυτό βέβαια γιατί πιέσαμε με κατάληψη.
  • Υλικά. Κάθε χρόνο, ο κάθε καινούριος φοιτητής δίνει από την τσέπη του τουλάχιστον 100 ευρώ και καθώς μεγαλώνει το εξάμηνο αυξάνονται και τα έξοδα.
  • ΚΤΕΛ. Οι διαδρομές που κάνουν οι φοιτητές που μένουν Θεσσαλονίκη, αλλά και φοιτητές που μένουν εδώ που αναγκαστηκά κατεβαίνουν Θεσσαλονίκη για υλικά και υφάσματα που χρειάζονται, είναι τόσες πολλές που τα έξοδα για αυτές μπορεί να αγγίξουν έως και τα έξοδα ενός σπιτιού.
  • Καθηγητές. Αυτην την στιγμή το ΤΕΙ μας λειτουργεί με τρείς μόνιμους καθηγητές και δέκα έκτακτους, καθώς και τρείς διοικητικούς υπαλλήλους. Όπως γνωρίζεται

δεν έχουν γίνει ακόμα οι ανανεώσεις των συμβάσεων των εκτάκτων καθηγητών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αυριανό μέλλον της σχολής να είναι αβέβαιο.

Εμείς διεκδικούμε:

  • Άμεση Μεταφορά της σχολής στο καινούριο κτήριο του ΤΕΙ που ήδη υπάρχει και φθείρεται από τον χρόνο αχρησιμοποίητο. Έχουμε κουραστεί απο γραφειοκρατικές δικαιολογίες!
  • Να μετατραπούν πανεπιστημιακά ακίνητα και δημόσια κτήρια σε εστίες στην ευθύνη του κράτους, εφόσον δεν υπάρχουν ή έστω μέχρι τότε να δίνεται επίδομα ενοικίου ή/και δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία όπως σε άλλες πόλεις!
  • Άμεση εξασφάλιση επαναλειτουργίας του κυλικείου στο ΤΕΙ, με ανάλογο φοιτητικό τιμολόγιο!
  • Θέρμανση για όλο τον χειμώνα!
  • Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές!
  • Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών! Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες λειτουργίας του Ιδρύματος! Και να υπογραφούν οι συμβάσεις των έκτακτων καθηγητών ΑΜΕΣΑ!
  • Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας! Με αξιοπρεπή μισθό, ελάχιστο 751ευρώ, με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα!
  • Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

Να ψηφιστεί άμεσα η μεταφορά του κτηρίου από την βουλή και να μην μπουν άλλα εμπόδια στις σπουδές των φοιτητών.

Ο σύλλογος φοιτητών ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας του τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης.

  • Πρόεδρος Γεωργίου Βασιλική
  • Ταμίας Αποκίδης Μιχάλης
  • Γραμματέας Οικονομίδου Ελένη
  • Μέλος Μαξούμ Μπιργκιούλ
  • Μέλος Μουστουκλή Δέσποινα
Σχολιάστε