My Twitter Feed

30 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα προβλήματα του αθλητισμού στο Κιλκίς

Χρήσιμη ήταν, σύμφωνα με τον Δήμο Κιλκίς, η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση για τον αθλητισμό, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο διαδικτυακό διάλογο που προκάλεσε χθες η αρμόδια Αντιδημαρχία με τους τοπικούς αθλητικούς φορείς.

Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλλεϋ του χαντ μπολ αλλά και αθλημάτων ατομικής φύσης, όπως η ιππασία και το σκάκι, στάθηκαν με σκεπτικισμό στις δυσμενείς επιδράσεις της πανδημίας καθώς έχει αποτελματωθεί για αρκετούς μήνες κάθε μαζική αθλητική δραστηριότητα ενώ εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την επάνοδο κυρίως των παιδιών στο αθλητικό μοντέλο ζωής αλλά και για το κατά πόσο θα καταφέρουν να επιβιώσουν οι Αθλητικοί Σύλλογοι από τα οικονομικά πλήγματα που τους έχει αφήσει ο κορονοϊός.

Η επόμενη μέρα για το ποδόσφαιρο θεωρείται χαμένη, μιας και όπως επισημάνθηκε από αρκετούς συμμετέχοντες στη συζήτηση, η πολύμηνη απουσία των αθλητών από τα γήπεδα και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες είναι ανασταλτικοί παράγοντες για το τοπικό πρωτάθλημα. Από τη συνθήκη αυτή εξαιρείται η ομάδα ‘’Αναγέννηση’’ της Πλαγιάς’’ η οποία ξεκινά λίαν συντόμως τους αγώνες για τη Γ’ Εθνική, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η συντριπτική πλειονότητα των Προέδρων και των εκπροσώπων ομάδων, ακαδημιών και αθλητικών συλλόγων χαιρέτησε την πρωτοβουλία της διαδικτυακής συνάθροισης και μίλησε επαινετικά για το επίπεδο συνεργασίας με το Δήμο και για την παρεχόμενη υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής.

Η αρωγή αυτή εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με οικονομική επιχορήγηση σε αθλητικούς φορείς, με βελτιώσεις των γηπεδικών εγκαταστάσεων και με σημαντικές διευκολύνσεις από την πλευρά της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού σε ότι αφορά την ένταξη των αθλητικών συλλόγων στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προαπαιτούμενο για την κρατική οικονομική τους ενίσχυση και την υποβοήθησή τους στη διαδικασία καταγραφής αθλητικών εγκαταστάσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα ‘’Πέλοπας’’.

Τα κυρίαρχα ζητήματα που τέθηκαν ήταν η συντήρηση όλων των γηπέδων με ευθύνη του Δήμου και η διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ορισμένων γηπέδων, που ως περιουσιακό στοιχείο ανήκουν στη Διεύθυνση Αγροτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποκλείοντας για το λόγο αυτό την υπαγωγή αθλητικών συλλόγων, στην παρούσα φάση, στο μητρώο.

Χαιρετισμό στην αθλητική συνάντηση απηύθυνε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή θέλει να δώσει μεγαλύτερη δύναμη και ένταση στον τοπικό αθλητισμό επενδύοντας στις ξεχωριστές δυνατότητες των συλλόγων, στην εξωστρέφεια και σε νέες υποδομές όπως ο αθλητικός πυρήνας, με την πρόταση που καταθέτει προσεχώς στην πρόσκληση ΑΤ06 του προγράμματος ‘’Αντώνης Τρίτσης’’. Ο Δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να κρατηθεί ζωντανή η επαφή και η επικοινωνία των αθλητικών φορέων με το Δήμο προκειμένου να συνεργαστούν πάνω σε ιδέες και προτάσεις και κάνοντας τη σχετική προετοιμασία να τις υλοποιήσουν σε ευνοϊκές συνθήκες. Τέλος ευχαρίστησε όλους τους αθλητικούς συλλόγους για την αλληλέγγυα συμμετοχή τους σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος (εθελοντικές αιμοδοσίες, συσσίτια Μητροπόλεως Κιλκίς, ανθρωπιστική βοήθεια σε πλημμυροπαθείς, σε σεισμόπληκτους κ.α.) που προάγουν την κοινωνική συνεισφορά του αθλητισμού.

Στη συζήτηση πήραν μέρος ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού του Δήμου Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο Κώστας Πάταρας, Γεν. Γραμματέας της ΕΠΣΚ οι κ.κ. Βικτωρία Τσιρέλη, Πρόεδρος της ‘’Αναγέννησης’’ Πλαγιάς, Θεμιστοκλής Κοσμίδης ως εκπρόσωπος του ΓΑΣΚ, Σωτήρης Πατσιούρας Πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς, Νικόλαος Νίτσας εκπρόσωπος του ΠΑΣ ‘’Αετός’’, Χρήστος Κουτρής, εκπρόσωπος της ‘’Κούπας’’ Κιλκίς, Λάζαρος Μεταλλίδης Πρόεδρος του Κιλκισιακού, οι εκπρόσωποι του ‘’Κεραυνού’’ Βάθης Χάρης Ανανιάδης, του‘’Αστέρα’’ Μεγάλης Βρύσης Βασίλης Ιωαννίδης, του ‘’Ηρακλή’’ Αργυρούπολης Γιώργος Κεμανίδης, της ‘’Δόξας’’ Βαπτιστή Άννα Βαχαρέλη, της ‘’Νίκης’’ Ευκαρπίας Δημήτρης Μπαλάσκας, της ‘’Δόξας’’ Χέρσου Ελευθέριος Μποζίνης, του ‘’Αλέξανδρου’’ Κιλκίς Χριστίνα Ντουντούκη, του‘’Αίαντα’’ Αλέξανδρος Παυλίδης, του‘’Άτλαντα’’ Γιώργος Χειρούλης, του‘’Άθλου’’ Αναστάσιος Μουτσάκης, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ευφροσύνη Ζαμπέλη του ΑΜΣ ‘’Ποντίων’’ Κώστας Κωστόπουλος, του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς Γιώργος Νότας, του Χωμάτινου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κιλκίς Αναστάσιος Αβραμίδης των Πολεμικών Τεχνών Οτάριο Μελεκίδης και των ‘’Ατρόμητων’’ Νέας Σάντας Κώστας Λαδάς.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης ενώ συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν και νέες διαδικτυακές θεματικές συναντήσεις ανά άθλημα.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς

Σχολιάστε