My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Τα παιδιά ανακάλυψαν τι κρύβει ο Κήπος

Την Τρίτη στις 5 Ιουνίου βγήκαμε έξω από τη Βιβλιοθήκη με δύο τμήματα της Δ΄ τάξης του 8ου και του 9ου δημοτικού σχολείου και ανακαλύψαμε τι κρύβει ο Κήπος. Τα παιδιά μέσα από πολλαπλές διαδρομές αναγνώρισαν είδη φυτών, τα καταμέτρησαν μέσα από ένα παιχνίδι αναζήτησης και τα φωτογράφισαν. Στη συνέχεια, ο κ. Βασίλης Ιωαννίδης, γεωπόνος – υπάλληλος της Περιφέρειας, ενημέρωσε τα παιδιά για τα μορφολογικά χαρακτηριστικά φυτών του Κήπου μας και έδωσε πληροφορίες γύρω από την χρήση τους και για το ποια είναι ενδημικά και ποια είναι ξενικά.

Τέλος, στελέχη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαιδευσης Κιλκίς πρόβαλαν ένα βίντεο με την ονομασία “Ο κήπος της φύσης και του ανθρώπου” και εξήγησαν στα παιδιά την λογική με την οποία φύονται τα φυτά στις κατά τόπους περιοχές και τον άρρηκτο δεσμό τους με την τροφική αλυσίδα.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή μερίμνησε για τον καθαρισμό των τοίχων από γκράφιτι και τον καλλωπισμό του εξωτερικού χώρου. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Δημήτρης Τσαντάκης σε συνεργασία με τον εθελοντή καλλιτέχνη, κ. Παναγιώτη Μπεχλιβανόπουλο, δημιούργησαν ιστορίες τοίχων.

Στόχος της Δράσης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος,  ήταν η γνωριμία των παιδιών με τη βλάστηση της πόλης και η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της ευαισθησίας και του σεβασμού τους προς το περιβάλλον.

Η  υλοποίηση της Δράσης δε θα ήταν δυνατή χωρίς τη συνδρομή της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης ν. Κιλκίς, του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων Κιλκίς, του Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, της Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και της Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων.

Τους ευχαριστούμε θερμά που μας βοήθησαν να σκορπίσουμε χαμόγελα.

Δελτίο τύπου

Σχολιάστε