My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Τα νέα του Λυκείου Ελληνίδων

Από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

lek(2)

– Κερνάμε Κιλκίς

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς συμμετείχε στο «Κερνάμε Κιλκίς» την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, στα επίσημα εγκαίνια της συγκεκριμένης διοργάνωσης, με την παρουσία του τμήματος των παραστάσεων του Λ.Ε.Κ. με χορούς και φορεσιές από την περιοχή της Μακεδονίας.

– Ελευθέρια 2015 – παιδικά τμήματα

lek(1)Το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία και με τις καιρικές συνθήκες να το επιτρέπουν, τη μουσικοχορευτική εκδήλωση των παιδικών τμημάτων του, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο του  νέου Πάρκου – Κήπου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των «Ελευθερίων 2015». Συμμετείχαν και παρουσίασαν χορούς και φορεσιές από όλες της περιοχές της Ελλάδας, όλα τα παιδικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς. Μετά το πέρας της εκδήλωσης και μαζί με τις ευχές για ένα όμορφο καλοκαίρι, τα παιδιά είχαν τη χαρά να απολαύσουν παγωτό κερασμένο από το Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ.

– Λειτουργία γραφείων Λ.Ε.Κ.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς σας ενημερώνει σχετικά με τη λειτουργία των γραφείων του Λ.Ε.Κ. ότι θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 έως και τη Δευτέρα 31η Αυγούστου 2015. Από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2015 θα λειτουργήσουν και πάλι κανονικά με τις ώρες λειτουργίας. (Δευτέρα έως και Παρασκευή, 6 – 8 μ.μ.). Καλό Καλοκαίρι!

Oλοκλήρωση Σχεδίου Δράσης

Το ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ –ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης «Η Ένταξη και Συμβολή της Οπτικής του Φύλου στον Πολιτισμό», στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (γυναικείων οργανώσεων) (Α’ και Β’ κύκλου).

Το Σχέδιο Δράσης είχε στόχο  στην ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου των γυναικών.

Η ομάδα –στόχος της δράσης ήταν 40 γυναίκες – μέλη και εθελόντριες του σωματείου –  νέες, άνεργες, νεοεισερχόμενες στην αγορά εργασίας κάτω των 30 ετών, μακροχρόνια άνεργες και γυναίκες με αναπηρία.

Οι ενέργειες που υλοποιήθηκαν, είναι:

  • Δράσεις Συμβουλευτικής για την Οπτική του Φύλου. Ομαδικές συνεδρίες και συνεδρίες ατομικής συμβουλευτικής για την ψυχολογική ενδυνάμωση των 40 ωφελούμενων του σχεδίου,
  • Δημιουργία και λειτουργία χώρου δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των γυναικών μελών (και όχι μόνο) του σωματείου,
  • Συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού με επικέντρωση σε θέματα συναφή με το φύλο,
  • Δύο ημερίδες για την
  • ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε κλάδους που τροφοδοτούν τον πολιτισμό ή/και για θέματα σύγχρονου πολιτισμού με θέμα «Γυναικεία επιχειρηματικότητα στον Πολιτισμό»
  • συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών κυρίως στον Πολιτισμό με θέμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
  • Ενημερωτική εκδήλωση με ανοιχτή συμμετοχή για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη διάχυση της πληροφόρησης
  • Διάδοση των αποτελεσμάτων

Η Πράξη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Δικαιούχος είναι η «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ –ΥΠΕΣ)».

Σχολιάστε