My Twitter Feed

5 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα νέα μέτρα στην Αντιπερειφέρια -

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021

Πάνω από 100 πάλι τα κρούσματα -

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021

“Αποζημιώστε τους αγρότες μας” -

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021

Ευάλωτα σημεία στις πλημμύρες -

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, 2021

Πάλι στη 1η πεντάδα της διασποράς -

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, 2021

Στις “ράγες” η σύνδεση της ΒΙΠΕ -

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, 2021

Κραυγή αγωνίας για τις λαϊκές -

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, 2021

Διαμαρτυρία εργατικών σωματείων -

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, 2021

Τα νέα μέτρα στην Αντιπερειφέρια

Από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου η είσοδος των ανεμβολίαστων πολιτών στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς και των ανεμβολίαστων συμμετεχόντων σε ανοιχτές διαδικασίες (δημοπρασίες, εξετάσεις υποψηφίων οδηγών κ.ά) θα γίνεται με την επίδειξη αρνητικού τεστ rapid ή PCR και εγγράφου ταυτοπροσωπίας (ταυτότητας ή διαβατηρίου).

Για δε τους εμβολιασμένους η είσοδος θα πραγματοποιείται με έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού {τουλάχιστον 14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση ή τη μοναδική δόση και εγγράφου ταυτοπροσωπίας} στην εφαρμογή η οποία επιβεβαιώνει την εγκυρότητα του εγγράφου. Αντίστοιχα, θα γίνεται και έλεγχος του πιστοποιητικού νόσησης, το οποίο εκδίδεται με την παρέλευση 30 ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο.

Αυτά αποφασίστηκαν σε σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, που πραγματοποιήθκε σήμερα Παρασκευή με τη συμμετοχή των προϊσταμένων των διευθύνσεων, υποδιευθύνσεων και τμημάτων, στο πλαίσιο της εναρμόνισης της λειτουργίας των υπηρεσιών με τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού, που τίθενται σε ισχύ από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

«Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μας που είναι επιφυλακτικοί και αναβλητικοί και θέλω να τους παρακαλέσω να εμπιστευόμαστε την επιστήμη και να βάλουμε φραγμό στον ανορθολογισμό, προχωρώντας στον εμβολιασμό για να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας, τους οικείους μας και το κοινωνικό σύνολο», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

Οι πολίτες καλούνται να συνεχίσουν να επιλέγουν την τηλεφωνική ή ηλεκτρονική τους εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες της ΠΕ Κιλκίς και να προσέρχονται στο Διοικητήριο μόνο για τις απολύτως αναγκαίες και επείγουσες υποθέσεις κι εφόσον έχουν, ήδη, κλείσει ραντεβού.

Στην ιστοσελίδα https://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=241 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν δύο PCR ή rapid test προκειμένου να μπορούν να προσέρχονται στον χώρο εργασίας τους.

Εξάλλου, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από τους πολίτες και τους εργαζόμενους, σε όλους τους χώρους της Π.Ε. Κιλκίς, όπως επιβάλλεται από τη σχετική νομοθεσία.

Στην είσοδο του κτηρίου πραγματοποιείται έλεγχος των προσερχόμενων πολιτών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με προστατευτικό διαφανές plexiglass, το οποίο παρέχει αποτελεσματική προστασία από υδροσταγονίδια που διασπείρονται κατά την ομιλία ή τον βήχα.

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφάλειας της δημόσιας υγείας, στην είσοδο του κτηρίου είναι εγκατεστημένο σύστημα θερμομέτρησης, μία επιδαπέδια στήλη, η οποία λειτουργεί ως μηχανισμός ανίχνευσης εμπύρετων εισόδων.

Σχολιάστε