My Twitter Feed

23 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η πλατεία επέστρεψε στο δήμο -

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2022

Τεχνοφόρμ: Επένδυση 75,6 εκ. ευρώ -

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2022

Φραγγίδης: Προεκλογικό το market pass -

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πίστωση για καταφύγιο αδέσποτων -

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022

ΓΝΚ: Πρόεδρος ο Πασχ. Μασούρας -

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022

Στην Αθήνα για θέματα της Παιονίας -

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022

ΑΝΚΙ: Προγράμματα για ανέργους -

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022

Για νέους αγρότες και δυνατότητες -

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, 2022

“Τα είπαν” στον Ανδρ. Βεργίδη

Χαρμόσυνες νεανικές φωνές μαθητών και μαθητριών από το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς και το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς  “μετέφεραν” το μήνυμα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου μέσα από παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στον Αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Βεργίδη.

Κάλαντα Χριστουγέννων από τον Πόντο, τη Θράκη, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, μεταξύ των οποίων βιολί, κιθάρα, αλλά και κρουστών “πλημμύρισαν” με χαρά το Διοικητήριο και “ζέσταναν” τις καρδιές των υπαλλήλων, δύο μέρες πριν την εορτή των Χριστουγέννων.

Η ομάδα του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς υπό τον διευθυντή του Γιάννη Λιναρδάκη ταξίδεψε “νοερά” τον κ. Βεργίδη υπό τους ήχους των θρακιώτικων καλαντων και άλλων μελωδιών.

Τη “σκυτάλη” πήραν μαθητές και μαθήτριες από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς με συνοδούς τους καθηγητές Γιάννης Γεωργούση, Έρση Κεραμάρη και  Γεώργιο Κατσικάρη, “γεμίζοντας” το Διοικητήριο με δημοτικά ευχητικά και εγκωμιαστικά τραγούδια που ψάλλονται εθιμικά κατ΄ έτος κυρίως την παραμονή μεγάλων θρησκευτικών εορτών, όπως των Χριστουγέννων.

Το εορταστικό κλίμα “αντηχούσε” στο Διοικητήριο και από τα παραδοσιακά θρακιώτικα κάλαντα, κάλαντα Ικαρίας και Πόντου που έψαλε η χορωδία της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξαρχίας “Πόντος”, με ορισμένα μέλη της να φορούν παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε  με τους μαθητές, τις μαθήτριες και τα μέλη της χορωδίας της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “Πόντος” και ευχήθηκε υγεία και ένα δημιουργικό 2023 με εκπλήρωση στόχων και προσδοκιών.

Σχολιάστε