My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Τα βήματα για Μουσικό Γυμνάσιο

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κιλκίς διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις επιτυχίας την ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια εκπαιδευτική στέγη, που θα προωθήσει την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στους νέους έφηβους συμπολίτες μας, με όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά εφόδια (θεωρητική κατάρτιση, ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων, σπουδές μουσικής προεπαγγελματικού επιπέδου).

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς ενέκρινε στην διά περιφοράς συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 4 Μαϊου, την εισήγηση του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Κωνσταντίνου Πουντζουκίδη, αναφορικά με τη σύσταση Μουσικού Γυμνασίου στα διοικητικά όρια του Δήμου Κιλκίς.

Στο σκεπτικό της εισήγησης αναφέρεται ότι έχει εκφρασθεί ζωηρό ενδιαφέρον από μαθητές για τη φοίτησή τους σε Μουσικό Γυμνάσιο και ότι η έλλειψή του τους οδηγεί είτε σε συμβατικές δομές εκπαίδευσης είτε σε αναγκαστική μετακίνηση σε όμορες Περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκης, Πέλλας) που διαθέτουν αντίστοιχη μορφή εκπαίδευσης.

Στα βασικά πλεονεκτήματα του Μουσικού Γυμνασίου συγκαταλέγονται η εξοικείωση των παιδιών με την τέχνη της μουσικής, η δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης της ευρωπαϊκής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής καθώς και η διδασκαλία μουσικών οργάνων.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα μουσικής παιδείας με εκ παραλλήλου υποχρεωτική εκμάθηση ατομικών μουσικών οργάνων (πιάνο, ταμπουράς, ή άλλο τοπικό παραδοσιακό όργανο αναφοράς).

Στην επικράτεια λειτουργούν σαράντα πέντε μουσικά σχολεία και άλλα πέντε πειραματικά. Η ίδρυση μουσικού γυμνασίου εγκρίνεται με απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Πηγή: Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς

Σχολιάστε