My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

ΤΑΡ: Ποιες οι αποζημιώσεις;

Για τις ενστάσεις που αφορούν τη διέλευση του αγωγού TAP (Trans Adriatic Pipeline) από καλλιεργήσιμες και εύφορες περιοχές, αν επιτευχθεί συμφωνία στο ύψος των αποζημιώσεων, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

tap-agogosΑυτό τονίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, με την παρουσία του περιφερειάρχη, Απ. Τζιτζικώστα, με αντικείμενο την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν και θα διασχίσει περιφερειακές ενότητες της Κ. Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς.

Στην περιοχή των Σερρών ανέκυψε πρόβλημα  με τη χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης, για την οποία έχουν εκδηλωθεί έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων, που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Μιλώντας για το έργο, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι “βάζει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη” και ότι θα δημιουργήσει στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2.000 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. “Ζητήσαμε μάλιστα από την εταιρεία όλες οι προσλήψεις να προέλθουν από κατοίκους της περιοχής μας”, σημείωσε.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν πως οι εργασίες κατασκευής του αγωγού θα αρχίσουν το 2016 και θα ολοκληρωθούν το 2020. Ο TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στη νότια Ιταλία και τη δυτική Ευρώπη μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Αδριατικής. Ο αγωγός έχει μήκος 543 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 224 χλμ. διαπερνούν πέντε περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε