My Twitter Feed

1 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη σε οικισμούς του Δ. Κιλκίς -

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, 2021

Από ένα αρνητικό ρεκόρ σε άλλο! -

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, 2021

Εμβολιασμοί σε πέντε κοινότητες -

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, 2021

Δωρεάν τεστ σε οκτώ οικισμούς -

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, 2021

Πάντα στη κορυφή μεταδοτικότητας -

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021

Νέοι αντιδήμαρχοι στη Παιονία -

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς στη Διεύθυνση Δασών -

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021

Η ελπίδα πλέον στις εκπτώσεις -

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021

Ταξίδι στην ιστορία από το 2ο Πειραματικό

Οι μαθητές της Γ΄τάξης του 2ου Γενικού ΠειραματικούΛυκείου Κιλκίς, με την ενθάρρυνση και καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Α. Μπαδήλα, οργάνωσαν  και υλοποίησαν στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ταξίδι στην Ιστορία» μια ερευνητική εργασία που περιλαμβάνει δύο παράλληλες δράσεις,με σκοπό να μας ταξιδέψουν στο χρόνο. Σταθμεύουν, λοιπόν, με σεβασμό στην ηρωική σελίδα του έπους του 40.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματοςτης Ιστορίας Γενικής Παιδείας οι μαθητές μας, με τη νεανική τους ματιά,  ερεύνησαν, αξιολόγησαν, συγκέντρωσαν και παρουσίασαν μέσα από την ανεκτίμητη και μοναδική συλλογή του τύπου της κατοχής, εφημερίδες, φωτογραφίες, χάρτες που πραγματεύονται τα γεγονότα από τη κήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου μέχρι και την είσοδο των Γερμανών στη χώρα, πλαισιωμένα με κείμενα και μουσικές κορυφαίων λογοτεχνών και τραγουδοποιών. Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον οργάνωσαν έκθεση εφημερίδων της εποχής από το αρχειακό υλικό της φιλολόγου κ. Α. Μπαδήλα, στο χώρο του σχολείου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ενός ενεργού διαλόγου των μαθητών με το παρελθόν.  Με την παρουσίαση των εφημερίδων απoτύπωσαν αυθεντικά τις εξελίξεις των επιχειρήσεων, βιώνοντας τον παλμό,  τις δυσκολίες, τον προβληματισμό αλλά και το πείσμα για την ελευθερία που διακατείχε το λαό μας.Συναντώντας την ιστορική αλήθεια, συνειδητοποίησαν τη σημασία του παρελθόντος στην καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης, ως αναπόσπαστο κομμάτι της συνέχειας του Ελληνισμού και επαναπροσδιόρισαν τη σχέση τους με την ιστορία.

Με το εγχείρημά τους επεδίωξαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε όλους τους Έλληνες που έζησαν εκείνα τα σκληρά χρόνια και αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας αλλά και να καταδείξουν ότι η μνήμη προσδιορίζει την προοπτική για το μέλλον.

Στο πνεύμα της διάχυσης και συνεργασίας μεταξύ των συνδεδεμένων Πειραματικών σχολείων, 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου την παρουσίαση παρακολούθησαν την Τετάρτη 27/10, τιμώντας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εκτός από τους μαθητές του Λυκείουκαι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, τμήματα των οποίων επισκέφθηκαν και την έκθεση εφημερίδων της κατοχής.

Σχολιάστε