My Twitter Feed

27 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περιοδεία με θέμα την άρδευση -

Πέμπτη, 25 Αυγούστου, 2022

Συνέχεια μείωσης των κρουσμάτων -

Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022

Διορισμός 35 εκπαιδευτικών -

Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022

Ασφαλτοστρώσεις στη ΔΕ Κιλκίς -

Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022

Άλλο ένα έργο με την …ιστορία του! -

Τρίτη, 23 Αυγούστου, 2022

Διεθνής πρωτιά για την Βαλεντίνη -

Δευτέρα, 22 Αυγούστου, 2022

“Εβίνα Μάλτση” το όνομα του Κλειστού -

Δευτέρα, 22 Αυγούστου, 2022

«Πόλεμος» κατά αγριογούρουνων! -

Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Ταξίδια της Παντόφλας στη Τέχνη

Ένα νέο, παιδαγωγικό, υπέροχο, γεμάτο φαντασία και παιχνίδι εργαστήρι έρχεται να προστεθεί στη δυνατότητα που δίνει η ΤΕΧΝΗ στους μικρούς της φίλους, να μάθουν να εκφράζονται, να επικοινωνούν, να αντιδρούν στα ερεθίσματα που τους δίνονται με μια ιστορία, ένα παραμύθι, ένα μύθο, κάτι που τους κίνησε το ενδιαφέρον..

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΦΛΑΣ…. για παιδιά από 5 έως και 8 ετών, έρχονται για να κατακτήσουν παιδικά χαμόγελα και να αναπτύξουν δεξιότητες με υπεύθυνη του εργαστηρίου τη μοναδική και αξιαγάπητη Κική Βέλκου.

«Φορώντας τη μαγική τους ΠΑΝΤΟΦΛΑ κάθε βδομάδα οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδεύουν στη χώρα του παραμυθιού.

Στόχος η ενίσχυση της δημιουργικότητας των παιδιών, η συνεργασία, η αλληλεπίδραση, η επικοινωνία.

Μέσα από την αφήγηση γνωστών αλλά και άγνωστων παραμυθιών θα υφάνουμε τη φαντασία, το λόγο και την κριτική σκέψη των παιδιών, πλέκοντας ερωτήματα, θεατρικό παιχνίδι και μουσικό σε ένα χαλί ποικίλων δραστηριοτήτων. Θα συναντήσουμε διάφορους ήρωες και έξυπνα ζώα, θα ακολουθήσουμε χνάρια που θα οδηγήσουν τα παιδιά σε περιπέτειες διασκέδασης και θα μοιραστούμε τη χαρά της εικονογράφησης και της δημιουργίας δικών τους παραμυθένιων ιστοριών.»

Το εργαστήρι περιλαμβάνει μια ώρα ενασχόλησης των παιδιών με παραμύθια και ιστορίες μέσα από δημιουργική φιλαναγνωσία και ειδικότερα:

– Αφήγηση παραμυθιού

– Θεατρικό παιχνίδι (αυτοσχεδιασμοί, παιχνίδι ρόλων)

– Επινοώντας μια ιστορία (παραμυθοκάρτες, κάρτες dixit, ιστορίες με ζάρια, ζωντανεύω το αντικείμενο κ.λ.π.)

– Ανατροπή και διάλογος πάνω στο παραμύθι (Τι θα γινόταν αν η κοκκινοσκουφίτσα συναντούσε μια αλεπού στο δάσος? ).

– Εικονογράφηση

– Βig book ιστορίες

– Παιχνίδια επικοινωνίας και συνεργασίας

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Πέμπτη, 6 με 7 το απόγευμα και θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022.

Η Κική Βέλκου είναι νηπιαγωγός, Συντονίστρια Εκπαίδευσης στην Δυτική Θεσσαλονίκη, με μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση του Δ.Π.Θ., υποψήφια διδακτόρισσα στο τμήμα νηπιαγωγών του Π.Δ.Μ. δραστηριοποιείται στην τέχνη κοντά τριάντα χρόνια. Χαρακτικά της έχουν συμπεριληφθεί στο λεύκωμα των χαρακτικών της Τέχνης Κιλκίς, έργα της περιλαμβάνονται στην συλλογή της Πινακοθήκης της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, στην Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Ροδόπης και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει συμμετάσχει σε περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων Καλλιτεχνών της Βόρειας Ελλάδας και σε εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών στο Ν. Κιλκίς.
Η Κική Βέλκου δραστηριοποιείται σε διάφορους φορείς όπως στο παιδικό μουσείο Θεσσαλονίκης, μουσείο Κομοτηνής, αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς, στην Πινακοθήκη Κιλκίς, ως εμψυχώτρια αφήγησης παραμυθιών, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικής έκφρασης.

Σε όλα τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων, όπως αυτές κάθε φορά θα δίνονται και πάντα σε σχέση με την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη και στη χώρα.

Πληροφορίες για εγγραφές στα μαθήματα: Από Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη και Πέμπτη κατά τις ώρες 5 με 9 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20), τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217 και 6946253961 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση texni-kilkis@hotmail.gr

Σχολιάστε