My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Τίτλοι τέλους στη γιορτή του Κιλκίς

Οι παραστάσεις του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς ολοκληρώνονται σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και η νύχτα των Καλικαντζάρων» από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση.

Οι Καλικάντζαροι όλο τον χρόνο πριονίζουν τον κορμό του δέντρου που κρατάει τη γη. Όμως τα «Δωδεκάμερα», όπως τα λένε, οι Καλικάντζαροι σκορπίζονται σε όλες τις ανθρωποκατοικημένες περιοχές κάνοντας ό,τι αταξία μπορεί να φανταστεί κανείς.

Έτσι μπλέκουν και τον Καραγκιόζη και την παρέα του.

Η σκηνοθεσία καθώς και κουκλοπαίχτης/ερμηνευτής είναι ο Χρήστος Στανίσης.

Ο Χρήστος Στανίσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών και του λαϊκού θεάτρου από τον Ευγένιο Σπαθάρη. Από το 1993 παίζει επαγγελματικά σε σχολεία, σε παιδικούς σταθμούς, παιδικά πάρτυ, σε εκδηλώσεις δήμων και πολιτιστικών συλλόγων, σε φεστιβάλ Ελλάδα και εξωτερικό, σε διάφορα μουσεία κ.α.

Από τον Οκτώβριο του 2001 μέχρι και τον Ιούνιο του 2010 παρουσιάζει στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης την εκπομπή «η Ελλάδα μέσα από το θέατρο σκιών» όπου ανεβάζει κλασικές κωμωδίες του Καραγκιόζη αλλά και διασκευάζει ιστορίες από την αρχαία και νεότερη Ελλάδα.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιούς, ζωγράφους και χορευτές όπως οι : Ψαραντώνης, Αγάθωνας, Μίμης Πλέσσας, Χριστόδουλος Χάλαρης,, Ross Daly, Αντώνης Καφετζόπουλος, Βαγγέλης Τάκος, Νίκος Δημητράτος, Κωνσταντίνος Παλιάν, Κώστας Αλεξανδρίδης κ.α. Έχει διδάξει λαϊκό θέατρο και θέατρο σκιών στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και σε ιδιωτικές σχολές θεάτρου. Μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και συνεργάτης του Λαογραφικού και εθνολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης. Φιγούρες του φιλοξενούνται στο μουσείο του φεστιβάλ του Τσεν – Τσουν στη Ν. Κορέα, στο μουσείου παγκοσμίου κουκλοθεάτρου στην Ισπανία, στο μουσείο θεάτρου σκιών «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ» και σε διάφορες συλλογές ιδρυμάτων και ιδιωτικές.

“Ο μικρός πρίγκηπας”

Χθες Πέμπτη το Φεστιβάλ παρουσίασε το απόγευμα την παράσταση “Ο μικρός πρίγκηπας” του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ με την εξαιρετική Ομάδα “Όνειρο Είναι” από την Ελλάδα.

Μια διαδραστική παράσταση με στοιχεία κουκλοθέατρου και παντομίμας πάνω στο υπέροχο κείμενο του Σαιντ Εξυπερύ.

Η ομάδα «Όνειρο είναι» είναι μια μεικτή θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2013 με σκοπό την συμμετοχή της σε επαγγελματικές θεατρικές σκηνές και ως αποτέλεσμα της πίεσης για άρση του Προεδρικού Διατάγματος 370/1983. Αποτελείται από ανθρώπους με αναπηρία και ανθρώπους χωρίς αναπηρία και στόχοι της είναι η ανατροπή της προκατάληψης που θέλει τους ανθρώπους με αναπηρία αποκλεισμένους από το κοινωνικό γίγνεσθαι, που επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων και τέλος η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αναπηρίας στην Τέχνη.

Η σκηνοθεσία και διασκευή ήταν του συντοπίτη μας Σωτήρη Ταχτσόγλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Εριφύλη Μπουρλέσα

Σκηνικά-Κοστούμια: LuciaBrizzi

Έπαιξαν: Δημήτρης Γρίντζος, ΝτεάρταΡάπο, Κωνσταντίνος Δετώρος, Εριφύλη Μπουρλέσα.

 

Σχολιάστε