My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Τέλος έτους το e-δημοπρατήριο

Στο τέλος του τρέχοντος έτους θα μπορεί να υποστηρίξει πραγματικές συναλλαγές η πλατφόρμα του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου που αφορά προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα, η οποία το τελευταίο τρίμηνο βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία.

e-dimopratirio(1)-001Σήμερα στην εφαρμογή είναι εγγεγραμμένοι 75 χρήστες και στόχος είναι, όταν η πλατφόρμα αρχίσει να τρέχει κανονικά, “οι χρήστες να μην πέφτουν κάτω από 50”, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σύμβουλος έργων “Περιφερειακής Ανάπτυξης, Noisis Σύμβουλοι Ανάπτυξης” Αλέξανδρος Παζαΐτης. Το δημοπρατήριο στήθηκε στη διεύθυνση www.e-auctionmarket.eu στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος “Ελλάδα – FYROM 2007 – 2013” με συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 611.787 ευρώ και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ) και εθνικών πόρων.

Το έργο e-Auction κατά τον κ. Παζαΐτη ενισχύει τις δυνατότητες των τοπικών παραγωγών και επιχειρηματιών, αφού με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου ουσιαστικά διευκολύνονται οι αγοραπωλησίες αγροδιατροφικών προϊόντων εντός και εκτός συνόρων.

Τονίζοντας ότι “επικεφαλής του έργου είναι το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετέχουν το Επιμελητήριο Κιλκίς και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο από την ελληνική πλευρά και το Foundation for Local and IT Development – Gevgelija και ο δήμος του Kavadarci από την πλευρά της FYROM”, ρεπορτάζ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αναφέρει και τα εξής:

Με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου αγρότες, παραγωγοί και επιχειρηματίες ωφελούνται από την ανάπτυξη σχεδίου δράσης για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών του αγροδιατροφικού τομέα με σκοπό την ενίσχυση των εξαγωγών, με έμφαση στις αγορές της Ιταλίας και της Γερμανίας, υποστηρίζει ο κ. Παζαΐτης. Επισημαίνεται ότι η ανάπτυξη του e-Auction έγινε με βάση επιτυχημένα ευρωπαϊκά μοντέλα περιλαμβάνοντας: διαδικτυακή πλατφόρμα του δημοπρατηρίου e-Αuction σε πέντε γλώσσες, περιβάλλον φιλικό προς το χρήστη και εύχρηστες οδηγίες για τη λειτουργία του, μηχανή αναζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες, ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών και εκπαιδευτικά σεμινάρια για τεχνικό και διοικητικό προσωπικό σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Στο πλαίσιο του έργου συντάσσεται πολύγλωσσος οδηγός εξαγωγών και καινοτομίας, διοργανώνονται επιχειρηματικές αποστολές και συμμετοχές σε εκθέσεις του αγροδιατροφικού τομέα. Τονίζεται ότι η εγγραφή στο ηλεκτρονικό δημοπρατήριο είναι δωρεάν, ενώ οι επόμενες ενέργειες στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου είναι: ημερίδα για την παρουσίαση της πλατφόρμας του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου, εκπαιδεύσεις των διαχειριστών της πλατφόρμας (21-23 Νοεμβρίου) και των χρηστών της πλατφόρμας-τοπικών επιχειρηματιών (24-25 Νοεμβρίου).

Σχολιάστε