My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Σ` επιτροπή της Βουλής θέματα ΟΓΑ

parastatidis1Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, στην οποία συμμετείχε κι ο βουλευτής Κιλκίς και Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας «ΑΝΕΞ. και ΔΗΜ. ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ», Θόδωρος Παραστατίδης, προσκλήθηκε ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξεν. Βεργινης, προκειμένου να ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητας του τα μέλη της επιτροπής.

Στην συνεδρίαση ο κ. Παραστατίδης επεσήμανε στον διοικητή προβλήματα που αντιμετωπίζουν  πολίτες που συναλλάσσονται με τον ΟΓΑ, όπως η μεγάλη καθυστέρηση απόδοσης συντάξεων και ιδιαίτερα στο τμήμα διεθνών σχέσεων όπου η καθυστέρηση υπερβαίνει τα 2 χρόνια.

Έγινε αναφορά επίσης σε μια σειρά και άλλων θεμάτων όπως :

  • Απόρριψη απόδοσης της σύνταξης για όσους δεν παρουσιάζουν τιμολόγια ή το εισόδημα τους δεν θεωρείται επαρκές για την διαβίωση τους λόγω μικρού κλήρου, ενώ έχουν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές τους επί 20 και πλέον χρόνια.
  • Στις ανεξόφλητες δαπάνες υγειονομικού υλικού προς τους ασφαλισμένους .
  • Στην απόδοση σύνταξης υπερηλίκων ανασφάλιστων κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους παλιννοστούντες ποντίους ομογενείς, των οποίων η σύνταξη διεκόπη βάση των κριτηρίων 20ετίας παραμονής στην Ελλάδα και τεκμαρτού εισοδήματος, που έθεσε σαν προϋποθέσεις  η Κυβέρνηση προκειμένου να δικαιούνται την σύνταξη αυτή. Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι να διακοπή σχεδόν σε όλους η σύνταξη τους.
  • Στην συμπλήρωση του εντύπου Α21 που αφορά επιδόματα τέκνων με εισοδηματικά κριτήρια. Ο Βουλευτής τόνισε πως επειδή υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στον έλεγχο, θα μπορούσαν να πληρωθούν οι δικαιούχοι άμεσα, αντλώντας ο ΟΓΑ στοιχεία από το TAXIS NET, για όσους έχουν υποβάλλει  Ε1 τα τελευταία 10 χρόνια και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και παράλληλα να γίνεται ο έλεγχος.

 

Σχολιάστε