My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Σύσκεψη για τα διόδια στη ΠΚΜ

Σύσκεψη των τεσσάρων περιφερειαρχών της Βόρειας Ελλάδας για το θέμα των διοδίων, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 14.00, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (αίθουσα συσκέψεων, Β. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη).

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι περιφερειάρχες, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος και Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, με στόχο την αλλαγή της σχετικής απόφασης της Κυβέρνησης.

Σε δήλωσή του για το θέμα της κατασκευής και λειτουργίας συνολικά 38 διοδίων στην Εγνατία Οδό, ο κ. Τζιτζικώστας τονίζει ότι η απόφαση της Κυβέρνησης είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να διορθωθεί.

“Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Τσακαλώτου και Σπίρτζη αποτελεί αναπτυξιακή ταφόπλακα όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά συνολικά για τη χώρα, καθώς ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας είναι ο μεταφορικός, τουριστικός, συγκοινωνιακός και εξαγωγικός μοχλός της”, υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας:

“Η Εγνατία Οδός με τους κάθετους άξονές της αποτελούν τη βασική δίοδο για τις εξαγωγές μας, οι οποίες θα επιβαρυνθούν σημαντικά. Επίσης, επιβαρύνονται οικονομικά όλες οι εγχώριες δραστηριότητες μεταφορών και μετακινήσεων και συνεπώς τα οικονομικά των νοικοκυριών, που ήδη βιώνουν τις ανυπέρβλητες συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Αρνητικές θα είναι οι επιπτώσεις και στον τουρισμό, με δεδομένο ότι στην Κεντρική Μακεδονία ο οδικός τουρισμός (που εξυπηρετείται κυρίως μέσω της Εγνατίας Οδού) είναι βασική πηγή εισοδήματος, αφού η Περιφέρειά μας είναι σταθερά ο πρώτος προορισμός πανελλαδικά για τους επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες”.

 

Σχολιάστε