My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Σύνδεση Πολυκάστρου-Μ. Στέρνας

Επίσημη επίσκεψη  στον νέο αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Περικλή Κολότσιο και στον νέο δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα και τα πλέον επείγοντα θέματα και προβλήματα, για τα οποία δήλωσε ότι παρέχει την πλήρη στήριξή του για την επίλυσή τους, αναλαμβάνοντας σε συνεργασία μαζί τους σχετικές πρωτοβουλίες προς πάσα κατεύθυνση.

georgantas-gountenoudisΟ κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της πρόσφατης  συνάντησής του με τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  στην Αθήνα για θέματα του νομού, τονίζοντας ότι ο υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα του να χρηματοδοτήσει το υπουργείο άμεσα με 500.000 ευρώ το έργο της οδικής σύνδεσης της Μεγάλης Στέρνας με το Πολύκαστρο (στο ύψος του Διασυμμαχικού Μνημείου).

“Το έργο μήκους 9 χιλιομέτρων αποτελεί πάγιο αίτημα των δήμων και της Αντιπεριφέρειας καθώς θα συντομεύσει την διαδρομή και θα φέρει εγγύτερα το Πολύκαστρο και τους Ευζώνους με τη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς και τη λεκάνη του Χέρσου. Ο προϋπολογισμός του εκτιμάται σε 2,5 εκατ. ευρώ και  αν από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας υπάρξει ισόποση χρηματοδότηση είναι εφικτή η έναρξη εργασιών του ώστε να περατωθεί με ενίσχυση της χρηματοδότησής του μέσα στο 2015”, τονίζει ο κ. Γεωργαντάς.

kolotsios_georgantas_vergidisΟ κ. Χρυσοχοϊδης δεσμεύτηκε επίσης να ικανοποιήσει άμεσα, υπογράφοντας τη σχετική απόφαση,  και το αίτημα για μεταφορά της αρμοδιότητας συντήρησης του δρόμου Δοϊράνης – Στρυμόνα στην εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ α.ε. Για το ίδιο θέμα ο κ. Γεωργαντάς είχε συνεργασία με τη ηγεσία της εταιρείας και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της. Υπενθυμίζουμε ότι πέραν της συντήρησης η ΕΓΝΑΤΙΑ α.ε. θα έχει εκ του νόμου πλέον τη δυνατότητα όχι μόνο της συντήρησης αλλά και της κατασκευής κόμβων, ενώ σε μελλοντική ανακατασκευή του δρόμου σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο θα έχει και τη σχετική αρμοδιότητα μελέτης και κατασκευής.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε και για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το έργο της κατασκευής του δρόμου Νέας Σάντας – Κόμβος Ασσήρου μετά την οριστική υπέρβαση της εκκρεμότητας με τις απαλλοτριώσεις.

Ειδικότερα με τον κ. Περικλή Κολότσιο ο κ. Γεωργαντάς  συνεργάστηκε και για την προοπτική ένταξης του οδικού έργου «Κόμβος Μαυρονερίου – Δροσάτο» στο περιφερειακό ΕΣΠΑ, δοθείσης της ετοιμότητας που υπάρχει αφού έχουν εγκριθεί ήδη οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.

Ο βουλευτής του νομού εντός των ημερών θα πραγματοποιήσει ανάλογη επίσκεψη και στο Δήμαρχο Κιλκίς.

Σχολιάστε