My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Σύμπραξη ΒηματίΖΩ με το ΔΙΕΚ Κιλκίς

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε επιτυχία έχει ξεκινήσει η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» από το ΔΙΕΚ Κιλκίς, στα πλαίσια της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (chef)» φθινοπωρινού εξαμήνου κατάρτισης 2014Β.

Κατά τη διάρκεια των μαγειρικών εγχειρημάτων, οι ωφελούμενοι του «ΒηματίΖΩ» αφενός έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται σε μαθήματα μαγειρικής και αφετέρου να συμπράττουν δημιουργικά και αρμονικά με τους μελλοντικούς εκπαιδευόμενους chef.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο πρότυπο πρόγραμμα του Συλλόγου «Εκπαιδεύτηκα και εκπαιδεύω» ξεκίνησε την Άνοιξη του 2014 και συνεχίζεται με επιτυχία σε πολυθεματικό επίπεδο, στοχεύοντας στην εκπαίδευση των μικρότερων παιδιών από τους ήδη εκπαιδευμένους μεγαλύτερους ωφελούμενους της δομής μας. Μέχρι στιγμής, η  σύμπραξη αυτή έχει συμβάλει σημαντικά στην παγίωση καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ τους, στην μέγιστη ανταπόκριση των μικρότερων παιδιών ως προς τις οδηγίες  που λαμβάνουν (μάθηση μέσω μίμησης), καθώς και στην ευχαρίστηση και χαρά των μεγαλύτερων ωφελούμενων από την ανάληψη του ρόλου του «εκπαιδευτή».

Συγχρόνως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου είχε την ευκαιρία να επισημάνει στη Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Κιλκίς τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα λειτουργίας της ειδικότητας Φροντίδας και Απασχόλησης ΑμεΑ στο Δ.ΙΕΚ Κιλκίς, από την οποία δύναται να προκύψει μέγιστη ωφέλεια στο χώρο της αναπηρίας αλλά και στην τοπική κοινωνία. Δεδομένου ότι ο Σύλλογός μας διατηρεί δύο Στέγες, καθώς και ένα Οικοτροφείο Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, κρίνεται απαραίτητη η στελέχωσή τους από καταρτισμένο προσωπικό και γι’ αυτό ευελπιστούμε σε συνέχιση της συνεργασίας.

Σχολιάστε