My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Σύγχυση και πάλι στην Ειδομένη

Σύγχυση προκλήθηκε σήμερα (Δευτέρα) το πρωί στον καταυλισμό της Ειδομένης, από την ανάρτηση σε πίνακα ενός χαρτιού με το λογότυπο του «News That Moves» (ειδησεογραφικό πρότζεκτ για την ενημέρωση των προσφύγων που κινούνται στη βαλκανική οδό), που αναφερόταν στο ενδεχόμενο να καταστεί η Αλβανία μέρος της διαδρομής των προσφύγων προς τη βόρεια Ευρώπη.

prosfyges-patheΤην ίδια στιγμή, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη προχώρησαν σε νέα καθιστική διαμαρτυρία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο ρεύμα προς Ευζώνους, ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων.

Το χαρτί του «News That Moves» απομακρύνθηκε στη συνέχεια, αλλά στο μεταξύ είχε προκληθεί σύγχυση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανακοίνωση δεν αναφέρονταν ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά, αλλά ότι με τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ να είναι κλειστά, «οι πρόσφυγες που πηγαίνουν στη Δυτική Ευρώπη ενδέχεται να δοκιμάσουν εναλλακτικές της βαλκανικής οδού διαδρομές».

Στη συνέχεια επισημαίνονταν ότι τα σύνορα (Ελλάδας-Αλβανίας) αφορούν κυρίως ορεινό τοπίο, ότι είναι δύσκολο να ελεγχθούν από τις αρχές, ενώ γίνονταν και αναφορά στο πώς προετοιμάζεται η Αλβανία για την υποδοχή προσφύγων, αλλά και για το τι μπορεί να κάνει ένας πρόσφυγας (ποια είναι τα δικαιώματά του) εάν βρεθεί στην Αλβανία.

Μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε και την απομάκρυνση του σχετικού λινκ στην ιστοσελίδα του «News That Moves», έγινε αναδημοσίευση παλαιότερης ανάρτησης με τίτλο «Όλα τα σύνορα παραμένουν κλειστά: κίνδυνοι και ρίσκα» προκειμένου να διασαφηνιστεί η κατάσταση.

Σχολιάστε