My Twitter Feed

11 Νοεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σχολεία: Xιλιάδες χαμένες ώρες! -

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, 2022

Ηχηρή απάντηση στην ακρίβεια -

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022

Παιονία: Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022

Η Ειρήνη για τις παρακολουθήσεις -

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022

Η Δοϊράνη, οι πρόσφυγες, το σινεμά -

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022

ΠΑΣΟΚ: Στο επίκεντρο η Υγεία -

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022

Ξεκινά η 1η μονάδα κάνναβης -

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, 2022

Συμμετοχή και των εμπόρων Κιλκίς -

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, 2022

Σχολεία: Xιλιάδες χαμένες ώρες!

Εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα και χιλιάδες στο Νομό Κιλκίς συνεχίζουν να είναι οι χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές. Τη δραματική αυτή κατάσταση επιχειρούν να μετριάσουν μέσω οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις τμημάτων και εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου για την αξιολόγηση (ν. 4823/2021) με την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους καθηγητές.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κιλκίς, τονίζοντας ότι με τον ως άνω νόμο “απαιτούν από τους συναδέλφους να αναλάβουν υπερωρίες”, αντί να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών.

Υπογραμμίζοντας ότι “σε πολλά σχολεία του Νομού Κιλκίς υπάρχουν ακόμη κενά που πρέπει να συμπληρωθούν ΜΟΝΟ από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς”, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς δηλώνει ότι αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψή τους, ώστε να μη χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες. “Κάθε προσπάθεια κάλυψης των κενών αυτών με τη μέθοδο των υπερωριών στερεί θέσεις εργασίας από αδιόριστους συναδέλφους μας”, τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία κλείνει ως εξής:.

“Οποιαδήποτε ανάθεση υποχρεωτικής υπερωρίας πρέπει να γίνεται εγγράφως και όχι με προφορικές εντολές. Υπενθυμίζουμε τη θέση του Κλάδου για την αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησής των καθηγητών(Διπλασιασμό της ωρομίσθιας αποζημίωσης και της αμοιβής για υπερωριακή απασχόληση των καθηγητών και σύνδεσή της (ως ποσοστό) με τις συνολικές αποδοχές του εκπαιδευτικού. Απόφαση 14ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ. 2009). Αυτή τη στιγμή είναι ευτελιστική η ωριαία αντιμισθία της υπερωρίας.”

Σχολιάστε