My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Σφοδρή επίθεση για θέματα Υγείας

(Βίντεο) Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, σε κυβερνητικά στελέχη και σε μεγαλοδημοσιογράφους καναλιών, έκανε ο βουλευτής Κιλκίς, Θ. Παραστατίδης,  κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

parastatidis-theodorosΣυγκεκριμένα, ο κ. Παραστατίδης μίλησε για “άβουλους βουλευτές που κάποιοι θέλουν να οδηγούν ως πρόβατα στη στάνη και για βουλευτές που άλλα λένε μπροστά στις κάμερες ενώ στην Βουλή τα ψηφίζουν όλα”, ενώ επιτέθηκε και κατά μεγαλοδημοσιογράφων ορισμένων ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας τους «καλοπληρωμένα φερέφωνα, που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να υπηρετούν τα αφεντικά τους, υπερασπιζόμενοι και προπαγανδίζοντας αυτά που τους επιβάλουν”.

Στην ομιλία του, ο Κιλκισιώτης βουλευτής αναφέρθηκε στα λειτουργικά προβλήματα των νοσοκομείων, κεντρικών και περιφερειακών, καθώς και για εκείνα του Κιλκίς και Γουμένισσας, ενώ έθεσε και το θέμα λειτουργίας μόνιμου υποσταθμού του ΕΚΑΒ με έδρα την περιοχή του Πολυκάστρου λόγω ΠΑΘΕ, ώστε να εξυπηρετείται πιο άμεσα και η περιοχή της Παιονίας.

Το βίντεο με την ομιλία: https://docs.google.com/file/d/0B0fO_NDpT7kGb1NqbmQ2Z2lNYms/edit

Η ομιλία του βουλευτή:

« Κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο όπου υποτίθεται πως η Κυβέρνηση ζητάει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σε ΝΣχέδια όπως το σημερινό για παράδειγμα, διαπιστώνω  τις τελευταίες ημέρες μια συντονισμένη επίθεση ορισμένων κυβερνητικών στελεχών, προς όσους Βουλευτές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του προέδρου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα,  σε ένα παλλαϊκό μέτωπο για την αποτροπή του ξεπουλήματος και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών, όπως η ΔΕΗ, το νερό, ο Αιγιαλός κ.α.π.

Το γιατί συμβαίνει αυτό, ως ένα βαθμό το αντιλαμβάνομαι.

Προφανώς αν ήταν σαν γεγονός ασήμαντο δεν θα απασχολούσε τόσο πολύ τα στελέχη της κυβέρνησης και τα ΜΜΕ.

Έτσι παρουσιάζεται το φαινόμενο να βγαίνουν κυβερνητικά στελέχη και των δύο κομμάτων και να επιτίθενται με υποτιμητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, εις βάρος όσων συναδέλφων ανταποκρίθηκαν στην εκδήλωση αυτή.

Το γεγονός αυτό το επισημαίνω, διότι ένας από αυτούς που ανταποκρίθηκαν ήμουν και εγώ. 

Θέλω να πω σε όλους αυτούς, πως τους χαρακτηρισμούς αυτούς τους επιστρέφω, πόσο μάλλον όταν προέρχονται από κάποιους, οι οποίοι αν μη τι άλλο στερούνται αξιοπρέπειας.

Σε ότι με αφορά, την σταθερή και συνεπή στάση που επέδειξα και συνεχίζω να επιδεικνύω εντός και εκτός Βουλής, δεν μου την επέβαλε κανείς και δεν είναι προϊόν συνεννόησης με κανένα κόμμα ή πρόσωπο.

Αντιθέτως, ήταν υποχρέωση μου να διαφοροποιηθώ, όπως κάνανε και άλλοι συνάδελφοι,  στην πολιτική της ασυνέπειας και της κοροϊδίας, που επέδειξαν οι ηγεσίες των 2 κομμάτων που μας κυβερνούν, οδηγώντας τους πολίτες σε απόγνωση και πλήρη εξαθλίωση.

Για του λόγου το αληθές, αρκεί κανείς να ανατρέξει στις προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις τους.

Το τι έλεγαν και το τι κάνουν σήμερα. 

Επομένως, για άβουλους πολιτικούς που επιθυμούν κάποιοι ως πρόβατα να οδηγούν στην στάνη, να ψάξουν αλλού να τους βρούνε.

Ας κρίνουν πρωτίστως αυτούς, που μπροστά στις κάμερες διαφοροποιούνται σε διάφορα ΝΣχέδια και στην Βουλή ψηφίζουν τα πάντα.

Τέτοιους θα βρούνε στις τάξεις τους αρκετούς. 

Ο λαός μας παρακολουθεί και μας κρίνει όλους.

Θέλω τέλος να συμπληρώσω ότι στην προσπάθεια αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φερέφωνα τους, οι καλοπληρωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι ορισμένων καναλιών του σταρ σύστεμ, οι οποίοι, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να υπηρετούν τα αφεντικά τους, υπερασπιζόμενοι και προπαγανδίζοντας αυτά που τους επιβάλλουν.

Οι κύριοι αυτοί θα πρέπει να γνωρίζουν, πως με την συμπεριφορά τους αυτή, διασύρουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα, προσφέροντας κακές υπηρεσίες στον τομέα ενημέρωσης και εκθέτουν παράλληλα τον δημοσιογραφικό κόσμο.

 

 

Κ. & Κ. Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο όπου βιώνουμε  την πλήρη αποδιοργάνωση ολόκληρου του συστήματος Υγείας, εξ αιτίας της σημερινής ασκούμενης πολιτικής, η Κυβέρνηση με το σημερινό ΝΣ, επιχειρεί την μερική αναμόρφωση σε επιμέρους τομείς της Υγείας.

Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για ένα πολυνομοσχέδιο,  καθώς περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά θέματα μαζί.

 

Κύριε Υπουργέ,

Σας κάνω γνωστό, πως τα επαρχιακά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, κρίνοντας και από αυτά του ν. Κιλκίς, ανταποκρίνονται στις βασικές τους λειτουργίες, με πάρα πολλές ελλείψεις, κυρίως σε ιατρικές ειδικότητες.

Έτσι πολλά περιστατικά  παραπέμπονται σε νοσοκομεία της Θεσ/νίκης, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών. 

Ιδιαίτερα για ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, σε κεντρικά και περιφερειακά Νοσοκομεία, υπ-άρχει λίστα αναμονής 6 και 8 μηνών.

Γιατροί υποχρεούνται να κάνουν  εφημερίες πάνω από τις μισές μέρες του μήνα, κατά παράβαση των εργασιακών κανόνων του Ευρωπαϊκού Δίκαιου.

Επιπλέον υπάρχει σημαντική έλλειψη υλικών, ώστε να μην μπορούν να γίνουν εγκαίρως , οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Αυτά που ανέφερα, είναι ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία, που είναι πιο έντονα στα περιφερειακά, τα οποία προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και στο φιλότιμο των εργαζομένων, ιατρικού , νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Αυτούς τους οποίους εσείς μονίμως στοχοποιείτε.

Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα που επικρατεί στον τομέα υγείας.

Πέραν όλων αυτών που ανέφερα και ταλαιπωρούν τους πολίτες, οι οποίοι υφίστανται  επιπλέον και  την οικονομική επιβάρυνση, δια μέσου της αύξησης της συμμετοχής τους στην δαπάνη αγοράς  των φαρμάκων.

Αρκεί κανείς να λάβει υπόψη του πως, το 2009 η μεσοσταθμική συμμετοχή, ήταν 9 % ενώ σήμερα η μεσοσταθμική συμμετοχή είναι 27 % και προβλέπεται μέσα στο 2014 να φτάσει στο 32 %.

Εξηγώ, πως αυτό προκύπτει :

  • από την επιπλέον επιβάρυνση διαφοράς μεταξύ τιμής του πρωτοτύπου και γενοσήμου,
  • από το 1 Ε για κάθε συνταγή,
  • από την εξ ολοκλήρου πληρωμής φαρμάκων που περιλαμβάνονται στην αρνητική λίστα και δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και από την αγορά των ΜΗ.ΣΗ.ΦΑ.

 

Κύριε Υπουργέ,

Μιας και έκανα αναφορά στον νομό, επιτρέψτε μου να επισημάνω και ένα επιπλέον σοβαρό θέμα,   που σχετίζεται με το ΕΚΑΒ.

Είναι γνωστό πως ο Ν. Κιλκίς διασχίζεται από τον οδικό Άξονα ΠΑΘΕ, που καταλήγει στα σύνορα της χώρας και είναι ένας από τους κύριους άξονες που συνδέει την χώρα μας με την Ευρώπη.

Αντιλαμβάνεστε πως δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά ατυχήματα. Θεωρώ πως θα μπορούσε το Υπουργείο σας, να προβεί στην δημιουργία ενός υποσταθμού του ΕΚΑΒ, με έδρα την περιοχή του Πολυκάστρου, σε μόνιμη βάση,  ώστε να είναι άμεση η παρέμβαση, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα, θα εξυπηρετείτο καλύτερα και η περιοχή της Παιονίας, που ουσιαστικά αποτελεί τον μισό Νομό και απέχει σημαντικά από την πόλη του Κιλκίς, που έχει την έδρα του το ΕΚΑΒ.

Παρακαλώ να το λάβετε υπόψη σας αυτό.

 

 Κ. & Κ. Συνάδελφοι,

Το  Υπ. Υγείας επέλεξε να φέρει όλα αυτά τα θέματα, καθένα από τα οποία, αποτελεί ξεχωριστό και ιδιαίτερο κεφάλαιο στο χώρο της Υγείας σε ένα νομοσχέδιο, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα διαβούλευσης και μελέτης για το κάθε ένα εξ αυτών χωριστά.

Στο σημείο αυτό θέλω να εκφράσω την αντίθεση μου, όχι τόσο για το περιεχόμενο, παρότι έχω αντιρρήσεις επί ορισμένων διατάξεων,

τις οποίες θα παραθέσω παρακάτω, αλλά κυρίως, για τον πρόχειρο τρόπο που  η Κυβέρνηση επιλέγει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, σε μια σειρά  τομέων της υγείας.

Τέτοιοι αποσπασματικοί σχεδιασμοί είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν, όταν δεν έχουν συνολική αντιμετώπιση και δεν λαμβάνουν υπόψη, για παράδειγμα, τον συνδυασμό Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας περίθαλψης.

Ξεκινώντας από το πρώτο κεφάλαιο που αφορά την προσαρμογή στο Εθνικό Δίκαιο της Οδηγίας, για τη θέσπιση των διαδικασιών  μεταξύ των κρατών μελών σχετικά με την ανταλλαγή ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση.

Πρόκειται για ένα θετικό βήμα που γίνεται στο χώρο της Υγείας.

Η έλλειψη μοσχευμάτων, δημιουργεί την αναγκαιότητα συνεργασίας για ανταλλαγή οργάνων μεταξύ των χωρών,

με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση για μεταμόσχευση περισσότερων οργάνων.

Έρχομαι τώρα στο δεύτερο κεφάλαιο όπου ρυθμίζονται θέματα για την ψυχική Υγεία.

Τομέας ιδιαίτερα ευαίσθητος, για αυτό  επιβάλλεται να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, οποιαδήποτε προσπάθεια που αφορά την οργάνωση και λειτουργία των νέων τομέων ψυχικής υγείας. 

Στο επίκεντρο κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας πρέπει να βρίσκεται ο άνθρωπος.

Το σύνολο των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας, πρέπει να  λαμβάνει υπόψη ότι, το άτομο επιβάλλεται να παραμένει ενεργός πολίτης, μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον, με αυτονομία, οικονομική δράση και κοινωνική ένταξη.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, πως η μεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία δεν είναι θέμα χώρου, αλλά κυρίως θέμα νοοτροπίας και διαχείρισης.

Πρέπει να επισημάνω πως, είναι σημαντική η λειτουργία των τομεακών επιτροπών ψυχικής Υγείας, στις  οποίες μάλιστα προβλέπεται η συμμετοχή και εκπροσώπων των ασθενών. Αρκεί όλα αυτά να έχουν πρακτική εφαρμογή.

 

Κύριε Υπουργέ,

Στην ρύθμιση θεμάτων  προσωπικού και μεταφοράς αυτού στα νοσοκομεία υποδοχείς των ψυχιατρικών τομέων, παρατηρούμε τα εξής:

Σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό, ενώ οι οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις μεταφέρονται στο νοσοκομείο υποδοχής, λόγω κατάργησης των προηγούμενων δομών, δεν συμβαίνει το ίδιο,  με τις θέσεις διοικητικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού.

Περνάω τώρα στο κομμάτι που αφορά τα Πειθαρχικά Συμβούλια Φαρμακευτικών Συλλόγων.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετ, άρθρο, Πρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου στην έδρα κάθε περιφέρειας, ορίζεται ο εκάστοτε Πρόεδρος του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 

Αυτό σημαίνει, πως καταργείτε την προηγούμενη διάταξη που προέβλεπε ότι, προήδρευε δικαστικός λειτουργός και τη θέση του παίρνει ο πρόεδρος του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Εδώ, όπως αντιλαμβάνεστε   δημιουργούνται ερωτηματικά, ως προς τα κίνητρα του Υπουργείου για την αλλαγή αυτή.

Τέλος, ένα  σχόλιο για τα απογευματινά χειρουργεία εντός του πλαισίου του ΕΣΥ.

Από την ακροαματική διαδικασία όπου κλήθηκαν στην Επιτροπή οι ενδιαφερόμενοι φορείς Υγείας να εκφράσουν την άποψή τους, διαπιστώθηκε πως, η ρύθμιση αυτή για την ολοήμερη λειτουργία των χειρουργείων, εκτός της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών, δεν έχει λύσει τα προβλήματα και δεν έφερε τα ανάλογα αποτελέσματα, που προσδοκούσε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ιδιαίτερα, ως προς την αποσυμφόρηση των εγγεγραμμένων στις λίστες αναμονής και αυτό το αποδίδουν στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Άρα, το πρόβλημα έγκειται στη στελέχωση κυρίως ιατρικών ειδικοτήτων και έλλειψη υποδομών εντός των νοσοκομείων.

Έτσι, θα αποφεύγονταν και τα φαινόμενα εκμετάλλευσης της αγωνίας και του πόνου των συνανθρώπων μας, για θέματα υγείας συγγενικών τους προσώπων.

Πολλές φορές η επίλυση σοβαρών περιστατικών που θα έπρεπε να βρουν άμεση λύση ως προς την αντιμετώπισή τους, δίνεται λύση αφού οι ενδιαφερόμενοι καταφύγουν στα ΜΜΕ.

Όμως τέτοιου είδους περιστατικά είναι υποχρέωση της πολιτείας να τα αντιμετωπίζει άμεσα και με τέτοιο τρόπο,  ώστε να γίνονται χωρίς τυμπανοκρουσίες και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτό επιβάλλεται να γίνεται σε  κάθε πολιτισμένη χώρα.»

Σχολιάστε