My Twitter Feed

7 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι στο συλλαλητήριο -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Η γιορτή του Κιλκίς είναι πάλι εδώ! -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Κυβερνητικό κλιμάκιο στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Στη πορεία κι οι εργαζόμενοι ΓΝΚ -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς για ΔΕΘ -

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2022

“Άλλη μια απάτη της κυβέρνησης” -

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2022

Καταιγίδες έπληξαν και το Ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, 2022

7 επιχειρήσεις του ν. Κιλκίς στη ΔΕΘ -

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι στο συλλαλητήριο

Κάλεσμα για συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 6.00 μμ, στο άγαλμα Βενιζέλου, απευθύνει η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με σύνθημα “να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της ακρίβειας, της φτώχιας και του παρακράτους” και τίτλο “με την κοινωνία για τη μεγάλη αλλαγή”, η ΝΕ αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέφωσε τα εξής:

Tρία χρόνια κυβέρνησης της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη, και παρόλες τις υποσχέσεις για πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές, για τάξη και ασφάλεια και ανάπτυξη, έχουμε φτάσει σε όλα τα επίπεδα σε πρωτοφανές σημείο παρακμής.

Μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας, βιώσαμε ένα φονικό καλοκαίρι με 1000….θανάτους, μόνο τον Αύγουστο, γιατί το αφήγημα της κυβέρνησης είναι «αρκετά με τη Δημόσια Υγεία, η Οικονομία υπεράνω όλων»! Πλήρης απαξίωση των ειδικών, προαναγγελία αποφάσεων πριν συνεδριάσουν οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων, αγνόηση των συστάσεων του ΠΟΥ, πρόωρη λήξη της πανδημίας, κατάργηση κάθε μέτρου πρόληψης και ελέγχου της διασποράς, εγκατάλειψη του ΕΣΥ και αποδιοργάνωση των δημόσιων δομών, αντικίνητρα παραμονής των γιατρών στη χώρα, προκλητική διευκόλυνση των επιχειρηματιών υγείας, έκρηξη ανισοτήτων στη φροντίδα υγείας.

Φυσικά, και στον χώρο της Παιδείας, υιοθετήθηκαν ανάλογες πολιτικές με αποτέλεσμα υψηλά ποσοστά νόσησης του μαθητικού πληθυσμού και κλειστά σχολεία για διάστημα-ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βέβαια, οι μαθητές και οι μαθήτριες και γενικότερα οι νέοι και οι νέες βίωσαν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης, στον χώρο της παιδείας, με τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψήφιων από τα ΑΕΙ, όχι γιατί δεν έγραψαν καλά αλλά γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ όρθωσε πρόσθετα εμπόδια στο δρόμο τους με την  Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Χιλιάδες κενές θέσεις στα ΑΕΙ, κάτι που μακροπρόθεσμα υποθηκεύει το μέλλον των περιφερειακών, κυρίως, πανεπιστημίων και έκρηξη αυταρχισμού με την είσοδο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, γεγονός που παραπέμπει σε καθεστώς Ερντογάν.

Όμως και η δυσκολία πρόσβασης στα βασικά καταναλωτικά αγαθά έχει φέρει την ελληνική κοινωνία σε ένα σημείο μη βιώσιμο.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, η Ελλάδα είναι πρώτη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση στην αύξηση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τρίτη για τα νοικοκυριά. Οι πρωτιές αυτές συνιστούν την ακρίβεια Μητσοτάκη που μαζί με τα φορολογικά υπερέσοδα καταβροχθίζουν το εισόδημα των παραγωγικών δυνάμεων, για να τροφοδοτείται καθημερινά η αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων. Οι ίδιοι οι πολίτες πληρώνουν πανάκριβα τον δημοσιονομικό χώρο που η κυβέρνηση διατυμπανίζει κάθε τόσο ότι «βρίσκει» και μετατρέπει σε επιδοτήσεις του καρτέλ της ενέργειας, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου, τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Η απελπιστική κατάσταση στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο συμπληρώνεται από την παρακμή που παρουσιάζεται στο επίπεδο λειτουργίας των θεσμών. Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ο ασφυκτικός εναγκαλισμός των Μ.Μ.Ε, η έλλειψη σεβασμού στο Σύνταγμα και στους κανόνες Διεθνούς Δικαίου αποτελούν πρωτοφανή φαινόμενα με αποκορύφωμα το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η χώρα διασύρεται διεθνώς, λόγω των παρακρατικών μεθοδεύσεων της κυβέρνησης και των όλο πιο ακροδεξιών και αντιδημοκρατικών επιλογών της.

Η διεθνής καταδίκη και κατακραυγή ακόμα και από συντηρητικά ΜΜΕ, της αυταρχικής ακροδεξιάς και εχθρικής προς τους θεσμούς της Δημοκρατίας κυβέρνησης της Ν.Δ., που γυρίζει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω αλλά και τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των πολιτών, καθιστούν την πολιτική αλλαγή επιτακτική!!

Το ΣΑΒΒΑΤΟ, 10/9/22, στις 6.00 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου, πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στον πρωτοφανή κατήφορο της κυβέρνησης της Ν.Δ.!”

Σχολιάστε