My Twitter Feed

5 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι στη συγκέντρωση

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς, την Κυριακή 1η Μάη στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο, απευθύνει η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη σχετική ανακοίνωση με τίτλο “1η Μάη, από τον λαό για τον λαό με τον λαό”, τονίζονται τα εξής:

“Τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο διεκδικούσαν 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας τον Μάη του 1886.

Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη νομοθετήσει την κατάργηση του 8ώρου. Σήμερα, που η σύγχρονη τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα καλύτερων εργασιακών όρων, η κυβέρνηση καταστρατηγεί θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα εντείνοντας τις κοινωνικές ανισότητες. Σήμερα, που η ακρίβεια σε ενέργεια και είδη πρώτης ανάγκης γιγαντώνεται, η κυβέρνηση ψελλίζει μονότονα τη δικαιολογία του πολέμου για να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της και αφήνει τον κάθε πολίτη έρμαιο της αισχροκέρδειας.

Η επόμενη μέρα είναι στο χέρι μας να είναι διαφορετική με θετικό πρόσημο για την κοινωνική πλειοψηφία και τα συμφέροντά της. Η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα οφείλουν να αποτελέσουν τα θεμέλια της χώρας αύριο, σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία γυρίζει την Ελλάδα πίσω σε λογικές λιτότητας.

Την επόμενη μέρα θα τη χτίσουμε με όσους και όσες πλήττονται από το νεοφιλελεύθερο όραμα, που συκοφαντεί τους πολίτες ως “τζαμπατζήδες”, αλλά “χαλαλίζει” βίλες για τα golden boys της ΔΕΗ.

Με κάθε νέο, εργαζόμενο, άνεργο, ελεύθερο επαγγελματία και συνταξιούχο

Μαζί με όσους και όσες έβαλαν πλάτη να κρατήσουν τη χώρα όρθια εν καιρώ πανδημίας

Καλούμε στη συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς την Κυριακή 1η Μάη στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο.

Σχολιάστε